Vesti
Politika

Put Priština - Raška blokiran u Rudaru

Magistralni put Priština - Raška u blokiran je u potpunosti za motorni saobraćaj, pošto su građani, nezadovoljni jutrošnjom akcijom kosovske Carine i Policije, na deonici kod krsta u Rudaru, preprečili put sa više kamiona.
Put Priština - Raška blokiran u Rudaru
Blokada puta u Rudaru (Foto Radio Kosovska Mitrovica)

U Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu je trenutno mirno, ali su putevi na više lokacija blokirani, a građani i dalje okupljeni.

Podsetimo, u prepodnevnim satima na dve lokacije u blizini Zvečana, kod rudaračkog mosta i kod krsta na putu Priština - Raška, put je bio blokiran teretnim vozilima. Saobraćaj se u trenutno preko rudaračkog mosta odvija bez zastoja, a prepreke su uklonjene, dok je kod krsta put potpuno blokiran za saobraćaj sa više kamiona, javlja reporter Radija Severna Mitrovica.

Kod mosta u Rudaru i puta koji vodi prema Žitkovcu bilo je okupljeno više stotina građana. Kosovska policija je blokirala saobraćaj i tada je ispaljeno je više šok bombi i velika količina suzavca.

Jedna osoba teže je povređena tom prilikom, a prema rečima direktora KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatana Eleka, povređeni je u operacionoj sali. Kako Elek precizira, radi se o povredama nanetim vatrenim oružjem.

Jutros oko 9:00, u Kosovskoj Mitrovici, u ulici Knjaza Miloša, došlo je do sukoba građana i kosovske interventne policije, zbog akcije koju policija i kosovska Carina sprovode u oblasti suzbijanja krijumčarenja robe.

Ubrzo nakon eskalacije u Mitrovici, do sukoba je došlo i na teritoriji opštine Zvečan.Ostale vesti

Sastanak Radne grupe o slobodi kretanja u Briselu
Prvi sastanak Radne grube delegacija Beograda i Prištine nakon postignutog dogovora o prekidu blokade na Jarinju i Brnjaku i registarskim tablicama biće održan danas u Briselu.
  • 21.10.2021
CIK sutra odlučuje o ponovnom prebrojavanju glasova

Centralna izborna komisija (CIK) odlučiće u četvrtak da li će doći do ponovnog brojanja glasova.

  • 20.10.2021
“Blag izveštaj EK, traže se opravdanja za kosovske vlasti”
Evopska komisija je u poslednjem izveštaju o Kosovu bila vrlo nežna prema kosovskim institucijama, ne želeći da im povredi političku sujetu, smatraju poznavaoci kosovskih prilika. Miodrag Marinković zamera evropskim zvaničnicima to što su bili vrlo blagi, ocenjujući bezbednosnu situaciju stabilnom. Tanja Vujisić kaže da nije potreban izveštaj EK da podseća Prištinu na ispunjene obaveze iz Briselskog sporazuma.
  • 20.10.2021
Stano: Cilj Radne grupe da se nađe trajno rešenje za tablice

Prvi sastanak Radne grupe, koja bi trebalo da se bavi rešavanjem spora Beograda i Prištine oko registarskih tablica biće održan sutra u Briselu, potvrdio je za Tanjug portparol EU, Peter Stano. "Cilj radne grupe je da se nađe trajeno rešenje za ovo pitanje", kazao je on.

  • 20.10.2021
Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021