Vesti
Politika

Pušten aktivista “Srpske” Boban Stojanović

Aktivista Građanske inicijative "Srpska" Boban Stojanović koji je bio priveden u policijsku stanicu u Gračanici pušten je oko 19 sati, nakon šestočasovnog zadržavanja.
Pušten aktivista “Srpske” Boban Stojanović
Policijska stanica u Gračanici (Foto arhiva KIM)

Stojanović je izjavio Tanjugu da ne zna zašto je bio priveden, a da mu je u policiji rečeno da je jedan aktivista Saveza kosovskih Srba prijavio da mu je pretio.

"Zaista nikome ništa nisam pretio i ne znam o čemu se radi i zbog čega su me držali u pritvoru više od šest sati", rekao Stojanović.

U isto vreme kada je priveden Stojanović, u policijsku stanicu u Gračanici priveden je i zamenik predsednika Privremenog organa opštine Lipljan Zlatko Lazić.

U Građanskoj inicijativi "Srpska" kažu da ne znaju zašto je Lazić priveden a da su iz policije dobili informaciju da mu je izrečena mera zadržavanja u trajanju do 24 sata.Ostale vesti

Stoltenberg: Zabrinjavajuće stanje na severu Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar rekao, zabrinjavajuće situacije na severu Kosova.

  • 26.09.2021
Borelj: Provokacije su neprihvatljive

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Žozep Borelj, rekao je da nastavlja pažljivo da prati situaciju na severu Kosova i poručio obema stranama da su "neprihvatljive" sve dodatne provokacije ili jednostrane i nekoordinisane akcije.

  • 26.09.2021
Stefanović i Mojsilović obilaze vojne snage u Raškoj

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović počeli su danas obilazak dela srpskih vojnih snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi "Rudnica" i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

  • 26.09.2021
Albanija: Pozivamo Srbiju da povuče svoje oružane snage

Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova Albanije izrazilo je zabrinutost zbog eskalacije situacije na severu Kosova i pozvalo Srbiju da povuče oružane snage upućene na administrativni prelaz sa Kosovom.

  • 26.09.2021
Šarl Mišel pozvao Beograd i Prištinu da spuste tenzije i nastave dijalog

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel pozvao je Beograd i Prištinu da spuste tenzije na severu Kosova i da nastave pregovarački proces.

  • 26.09.2021
Incidenti
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".
  • 25.09.2021