Vesti
Politika

Pušten aktivista “Srpske” Boban Stojanović

Aktivista Građanske inicijative "Srpska" Boban Stojanović koji je bio priveden u policijsku stanicu u Gračanici pušten je oko 19 sati, nakon šestočasovnog zadržavanja.
Pušten aktivista “Srpske” Boban Stojanović
Policijska stanica u Gračanici (Foto arhiva KIM)

Stojanović je izjavio Tanjugu da ne zna zašto je bio priveden, a da mu je u policiji rečeno da je jedan aktivista Saveza kosovskih Srba prijavio da mu je pretio.

"Zaista nikome ništa nisam pretio i ne znam o čemu se radi i zbog čega su me držali u pritvoru više od šest sati", rekao Stojanović.

U isto vreme kada je priveden Stojanović, u policijsku stanicu u Gračanici priveden je i zamenik predsednika Privremenog organa opštine Lipljan Zlatko Lazić.

U Građanskoj inicijativi "Srpska" kažu da ne znaju zašto je Lazić priveden a da su iz policije dobili informaciju da mu je izrečena mera zadržavanja u trajanju do 24 sata.Ostale vesti

Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020
Borel: Regionalni lideri da se uzdrže
EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine i poziva sve regionalne lidere da se uzdrže od izjava "koje bi mogle doprineti političkim podelama i negativno uticati na dobrosusedske odnose", rekao je potpredsednik Evropske komsije i šef diplomatije EU Žozep Borel.
  • 23.10.2020
Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se projekti koji su dogovoreni tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti.
  • 23.10.2020
Vučić i Hoti saglasni da kompromis nema alternativu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti danas su na panelu Beogradskog bezbednosnog foruma ocenili da postizanje kompromisnog rešenja kosovskog pitanja nema alternativu, ali su izneli poznate suprotne stavove o njegovoj eventualnoj sadržini.
  • 22.10.2020
“Sporazum”: Sve izvesnije formiranje Asocijacije-Zajednice
Politički analitičar iz Prištine Ramuš Tahiri izjavio je da je posle posete specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčkaka Prištini i Beogradu sve izvesnije formiranje Asocijacije/Zajednice opština sa srpskim većinskim stanovništvom na Kosovu.
  • 22.10.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da bez Beograda nema rešenja za problem Kosova i da jednostranim potezima "nigde ne možemo da dođemo".
  • 22.10.2020