Vesti
Politika

Pušten aktivista “Srpske” Boban Stojanović

Aktivista Građanske inicijative "Srpska" Boban Stojanović koji je bio priveden u policijsku stanicu u Gračanici pušten je oko 19 sati, nakon šestočasovnog zadržavanja.
Pušten aktivista “Srpske” Boban Stojanović
Policijska stanica u Gračanici (Foto arhiva KIM)

Stojanović je izjavio Tanjugu da ne zna zašto je bio priveden, a da mu je u policiji rečeno da je jedan aktivista Saveza kosovskih Srba prijavio da mu je pretio.

"Zaista nikome ništa nisam pretio i ne znam o čemu se radi i zbog čega su me držali u pritvoru više od šest sati", rekao Stojanović.

U isto vreme kada je priveden Stojanović, u policijsku stanicu u Gračanici priveden je i zamenik predsednika Privremenog organa opštine Lipljan Zlatko Lazić.

U Građanskoj inicijativi "Srpska" kažu da ne znaju zašto je Lazić priveden a da su iz policije dobili informaciju da mu je izrečena mera zadržavanja u trajanju do 24 sata.Ostale vesti

Mustafa ne podnosi ostavku
Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa rekao je da nema razloga da podnese ostavku nakon hapšenja 12 službenika njegovog odeljenja zbog zloupotrebe subvencija, službenih dužnosti, te primanja i davanja mita.
  • 25.02.2021
Na sednici Predsedništva SNS-a, razgovaralo se o stanju na Kosovu posle održanih parlamentarnih izbora i u tom kontekstu razmatrana je i poseta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u Srbiju trebalo da doputuje sledeće nedelje, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 23.02.2021
Rada Trajković: MUP mi ukinuo obezbeđenje
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je za portal Nova.rs da joj je MUP Srbije ukinuo obezbeđenje. Trajkovićeva je kazala da joj je rečeno da je "prošla potreba za praćenjem, s obzirom na to je da relaksirana njena bezbednost".
  • 23.02.2021
Kurti: Otvorićemo novo poglavlje u dijalogu
Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će Priština otvoriti novo poglavlje kroz iskren dijalog zasnovan na reciprocitetu i jednakosti.
  • 22.02.2021
Selaković se zahvalio ambasadoru Kazahstana zbog nepriznavanja Kosova
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Kazahstana u Srbiji Gabitom Sizdikbekovim, kome je istakao opredeljenje za unapređenje i produbljivanje zajedničke saradnje.
  • 22.02.2021
CIK: Ponovo prebrojavanje glasova na 494 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je danas da ponovo budu prebrojani glasovi na 494 biračka mesta, izveštava Ekonomija Onlajn.
  • 22.02.2021