Vesti
Politika

Prva grupa Avganistanaca stigla na Kosovo

Na Kosovo je stgao prvi avion iz Kabula, sa 111 evakuisanih Avganistanaca. Vlada Kosova je saopštila da će biti privremeni domaćin za oko 2.000 Avganistanaca, koji su radili sa SAD i NATO snagama ili drugim međunarodnim organizacijama.
Prva grupa Avganistanaca stigla na Kosovo
Avion sa putnicima iz Kabula (Foto Lajmi.net)

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Filip Kosnet dočekali su na aerodromu "Adem Jašari" prve izbeglice iz Avganistana koje su stigle večeras na Kosovo, prenosi Reporteri.

Grupa  od 111 Avganistanaca je sinoć doputovala na Kosovo, oni su smešteni u kampu koji se nalazi u neposrednoj blizini vojne baze Bondstil kod Uroševca.

Kako je ranije najavljeno, Kosovo će primiti do 2.000 izbeglica iz Avganistana.

 Ostale vesti

Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021
Šib: Naš stav prema Kosovu ostaje nepromenjen
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je potrebno da „sve što je za sada dogovoreno u okviru dijaloga u Briselu mora i da se ‘implementira’“, navodeći da „to važi kako za Zajednicu srpskih opština, tako i za pitanje energetike“.
  • 05.12.2021
Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021