Vesti
Politika

Protest u Goraždevcu zbog odlaganja opasnog industrijskog otpada

U 12 sati isped bivšeg pogona Kombinata kože i obuće, koji je sada u vlasništvu porodične firme Šalja, biće organizovan protest nekoliko sela, uključujući i Goraždevac zbog odlaganja opasnog industrijskog otpada.
Protest u Goraždevcu zbog odlaganja opasnog industrijskog otpada
Kombinat kože i obuće (Foto Radio Goraždevac)

U petak je u ovaj pogon uz pratnju policije, nekoliko vatrogasnih i medicinskih vozila dopremljen i uskladišten opasan hemijski otpad.

Ovakav prizor uznemirio je mnoge očevidce i meštane nekoliko sela.

Kako radio Goraždevac saznaje meštani ovih sela su nezadovoljni što se o transportovanju opasnog otpada nije vodila nikakva debata, a mnogi postavljaju pitanje uticaja ovog otpada na zdravlje.

 Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021