Protest penzionera u KM: Nemamo lekove

Protiv uvođenja  taksi od 100 odsto na robu iz Srbije danas su u Kosovskoj Mitrovici protestovali penzioneri. Nosili su transparente na kojima je bilo napisano "Nemamo lekove", "Imamo pravo na hleb", "EU otvori oči".

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa protesta (radio Kontakt Plus)

Sa protesta koji je održan ispred kancelarija Euleksa i zgrade suda u Severnoj Mitrovici, penzioneri su poručili da se solidarišu sa ostalim građanima u borbi protiv anticivilizacijskih taksi Prištine.

"Odluka Prištine da već 15 dana nas i našu decu liše hrane, lekova, štampe i svega ostalog, jeste odluka kojom se najdirektnije napadaju Srbi i naše pravo da živimo na ovim prostorima. Odluka od 100 odsto na srpsku robu, znači 0 posto slobode za Srbe na KiM", rekao je Velimir Krstić, penzioner.

Protestu su prisustvovali i predstavnici penzionera iz ostale tri opštine na severu Kosova.

Ostale vesti

 • Demonstranti u Prištini traže ostavku Brovine

  Demonstranti u Prištini traže ostavku Brovine

  U Prištini je održan protestni marš pod nazivom "Tretiraj me dostojanstveno", a učesnici su zahtevali, između ostalog, ostavku poslanice Fljore Brovine zbog objavljivanja fotografije navodnog seksualnog nasilja na Kosovu.

 • Na Gizimestanu osnovan Savez za Kosovo i Metohiju

  Na Gizimestanu osnovan Savez za Kosovo i Metohiju

  Savez za Kosovo i Metohiju kao ogranak Saveza za Srbiju formiran je danas na Gazimestanu. Kratko je održana osnivačka skupština na kojoj su se obratili predsedavajući SZS Borko Stefanović, ali i Dragan Đilas, Slaviša Ristić, Rada Trajković, kao i poslanici Dveri i Nove stranke. Predsedniku Dveri Bošku Obradoviću nije dozvoljen dolazak na Kosovo. 

 • Gračanica: Protest zbog osnivanja Saveza za KiM

  Gračanica: Protest zbog osnivanja Saveza za KiM

  Više stotina Srba sa centralnog Kosova, uglavnom zaposlenih u institucijama Republike Srbije, odnosno u privremenim organima koji funkcionišu na centralnom Kosovu i zaposleni iz opštine Gračanica, okupili su se ispred Doma kulture u Gračanici u znak protesta zbog najavljene osnivačke skupštine Saveza za Kosovo i Metohiju, čije je zvanično formiranje zakazano za danas u podne.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane