Protest penzionera u KM: Nemamo lekove

Protiv uvođenja  taksi od 100 odsto na robu iz Srbije danas su u Kosovskoj Mitrovici protestovali penzioneri. Nosili su transparente na kojima je bilo napisano "Nemamo lekove", "Imamo pravo na hleb", "EU otvori oči".

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa protesta (radio Kontakt Plus)

Sa protesta koji je održan ispred kancelarija Euleksa i zgrade suda u Severnoj Mitrovici, penzioneri su poručili da se solidarišu sa ostalim građanima u borbi protiv anticivilizacijskih taksi Prištine.

"Odluka Prištine da već 15 dana nas i našu decu liše hrane, lekova, štampe i svega ostalog, jeste odluka kojom se najdirektnije napadaju Srbi i naše pravo da živimo na ovim prostorima. Odluka od 100 odsto na srpsku robu, znači 0 posto slobode za Srbe na KiM", rekao je Velimir Krstić, penzioner.

Protestu su prisustvovali i predstavnici penzionera iz ostale tri opštine na severu Kosova.

Ostale vesti

 • "Takse ostaju, za izbore nisam spreman"

  Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj ne odustaje od stava da takse na srpsku robu neće biti ukinute sve dok Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost, ali je priznao i da nije spreman da ide na vanredne izbore.

 • EU: Rešenje mora biti održivo i realno

  EU: Rešenje mora biti održivo i realno

  Rešenje za odnose Beograda i Prištine mora da bude održivo, zasnovano na uzajamnoj saglasnosti, u skladu sa međunarodnim pravom i pravom EU, poručila je portparolka EU Maja Kocijančič, reagujući na izjavu Ivice Dačića o razgraničenju kao zvaničnoj ponudi Beograda.

 • Arifi: Mogerinijeva podržala Beograd

  Arifi: Mogerinijeva podržala Beograd

  Šef kabineta premijera Kosova Avni Arifi, optužio je šeficu evropske dilomatije Federiku Mogerini da se uslovljavanjem nastavaka dijaloga stavila na stranu Beograda.

 • Đurić: Priština se ruga Trampovim zahtevima

  Đurić: Priština se ruga Trampovim zahtevima

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je da se vlast u Prištini ruga zahtevima koje je predsednik SAD Donald Tramp izneo u svom pismu u kojem je, kako kaže, nedvosmisleno zatražio od Prištine da ukine takse.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane