Vesti
Politika

Protest ispred Policije, traže oslobađanje poslanika

Aktivisti koji podržavaju tri opozicione parlamentarne stranke, započele su danas protest ispred policijske stanice zahtevajući puštanje iz pritvora pet poslanika iz njihovih redova.
Protest ispred Policije, traže oslobađanje poslanika
Sa nedavnog protesta u Prištini (Foto Kim)

Kako je javila Kosova Press, aktvisti Samoopredeljenja, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo u rukama nose transparente sa natpisima "Sloboda poslanicima! Dole diktatura" i "Nema nasilja koje će nas zaustaviti".

Demonstranti su transparente bacili ispred kordona policije kojim je blokiran ulaz u policijsku stanicu u centru grada.

Ovo je još jedan u nizu protesta kosovske opozicije koja već tri i po mesec blokira rad parlamenta zahtevajući poništavanje briselskog sorazuma o formiranju Zajednice srpskih opština.

Pet poslanika je uhapšeno, među kojima je bivši lider Samoopredeljanja Aljbin Kurti, dok su dva u bekstvu.

Jedna aktivistkinja Alijanse za budućnost Kosova je rekla da opozicija svoje akcije ne organizuje iz zabave već zbog nezadovoljstva i da kosovski poslanici nisu sami sebe izabrali već da ih je birao narod.Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021