Vesti
Politika

Promena biračkih centara moguća do 7. septembra

Iz kosovske Centralne izborne komisije (CIK) podsećaju da se od 20. jula do 7. septembra može promeniti birački centar.
Promena biračkih centara moguća do 7. septembra
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Tokom ovog perioda zainteresovani građani mogu promeniti birački centar unutar svoje opštine i saznati u kom biračkom centru mogu da glasaju.
 
Dodatne informacije i provera podataka o odgovarajućem biračkom centru dostupna je i veb sajtu CIK-a, klikom na link "Pronađite vaš birački centar", kao i u Kancelariji Opštinske izborne komisije.
 
Pravo glasa na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu imaju svi čije se ime nalazi na biračkom spisku, a napunili su ili pune 18 godina najkasnije 17. oktobra ove godine.
 
Dodatne informacije se mogu dobiti i besplatnim pozivom na broj: 0800/55-555.
 
Iz CIK-a poručuju da je neophodno nošenje maske i poštovanje fizičke distance.
 
 Ostale vesti

Pahor: Prevazići nesporazume i nastaviti dijalog
"Dijalog nije jednostavan i može se doći do kraja ukoliko postoji politička volja dveju strana", poručio je u Prištini slovenački predsednik Borut Pahor.
  • 29.11.2021
Pahor stigao u Prištinu
U Predsedništvu Kosova počeo je sastanka predsednice Vjose Osmani i predsednika Slovenije Boruta Paroha. 
  • 29.11.2021
Vučić: Srbija ne treba da prizna Kosovo
"Srbija ne treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, već treba da se bori koliko je moguće politički i da čuva mir, da zemlja ide napred, da bi mogla jasno da kaže sve što danas može da kaže", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 29.11.2021
Diplomatske misije u Prištini upozorile na oprez zbog mogućih napada

Diplomatske misije u Prištini upozorile su svoje osoblje da izbegavaju gužve i velike tržne centre jer, prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra.

  • 28.11.2021
Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021