Vesti
Politika

Prizren: Opštinski direktor pretio novinaru?

Novinar Radio televizije Kosova i dopisnik iz Prizrena Refki Alija saopštio je da ga je juče verbalno napao direktor za bezbednost i sigurnost u opštini Prizren Bedrija Ejupagić.
Prizren: Opštinski direktor pretio novinaru?
Prizren (Foto en.wikipedia.org)

Alija je na svom fesjbuk profilu napisao da ga je Ejupagić verbalno napao juče u Kancelariji zajednice i povratak pred još tri zvaničnika.

“Pretio mi je da ću videti ko je on, da će mi uništiti familiju, psovao je moje novinarsko zanimanje, prilazio par puta i samo što me nije udario podižući glas, te da se ’ubuduće čuvam njega i njegove familije’”, napisao je Alija.

Navodi da se incident dogodio zbog izveštaja za RTK2 nakon što je protiv Ejupagića tužilaštvo podiglo optužnicu zbog toga što je trogodišnja devojčica poginula nakon što se srušila jedna stara kuća.

“Ovo je treći put da mi Ejupagić preti. Prvi put telefonom nakon što je vest objavljena, drugi put na ulici kada me je video i sada u Kancelariji za zajednice i povratak”, navodi Alija.

Dodaje i da je slučaj prijavljen policiji, a vlast, policijske i pravosudne organe na Kosovu poziva da novinarima i medijima omoguće slobodan i bezbedan rad.

Kosovska policija saopštila je u redovnom izveštaju da je juče oko 9 sati i 30 minuta prijavljen slučaj zastrašivanja u Prizrenu između dvojice kosovskih bošnjaka.

Udruženje novinara Kosova zahteva brzu istragu ovog slučaja i preduzimanja mera predviđenih zakonom.Ostale vesti

Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021
Kosnet o razmeni teritorija: Nismo stajali iza ove ideje
Američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije smatra prošlošću. Tvrdi da SAD nisu zainteresovane za razmenu teritorija, jasno stavljajući do znanja da ne stoje iza ove ideje.
  • 16.04.2021
Kurti zatražio od Grčke da prizna nezavisnost Kosova
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa šefom grčke Kancelarije za vezu u Prištini Krisuolom Aliferi i zatražio da se njena zemlja "pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".
  • 15.04.2021
Lajčak i Bisljimi o integracijama, razvoju i dijalogu
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je sa potpredsednik kosovske vlade Besnikom Bisljimijem o Kosovu.
  • 15.04.2021