Vesti
Politika

Privredna komora Kosova odbila vakcine iz Srbije

Privredna komora Kosova odbila je ponudu Privredne komore Srbije da donira vakcine za ovdašnje privrednike, potvrdio je za RTV Kim Berat Rukići.
Privredna komora Kosova odbila vakcine iz Srbije
Berat Rukići (Foto RSE)

„Poštujući principe kosovskih institucija, Privredna komora Kosova je odbila takvu ponudu“, rekao je za RTV Kim njen predsednik Berat Rukići.

„Mi smo to odbili i to je naš zvanični stav“, kaže Rukići.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež danas je najavio da je Srbija ponudila svojim kolegama u regionu pomoć u vidu 10.000 vakcina. Ta ponuda se odnosi i na Kosovo, a stigla je preko CEFTE.

„U okviru te (CEFTA) mreže u Privrednu komoru je došla ta ponuda Srpske privredne komore ali mi smo zvanično putem saopštenja to odbili“, kazao je Rukići.

Podsetimo, predsednik PKS Marko Čadež kazao je posle sastanka s ministarkom zdravlja Crne Gore Jelenom Borovinić Bojić, da će za vikenda u Beogradu biti vakcinacija privrednika i njihovih zaposlenih iz BiH, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i s Kosova koji žele da se zaštite od koronavirusa.Ostale vesti

Borelj: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine do kraja juna
Šef diplomatije Evropske unije, Žozep Borelj, najavio je da će se nova rudna dijaloga Beograda i Prištine održati pre kraja juna jer je nova vlast u Prištini tražila dodatno vreme da se upozna sa situacijom iz prethodnih runda dijaloga.  
  • 10.05.2021
Fabrici: Dijalog BG i PR nije preduslov za otvaranje poglavlja
Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici kazao je danas da su reforme u oblasti vladavine prava urgentne za napredak Srbije na putu ka članstvu u EU, istovremeno napomenuvši da dijalog Beograda i Prištine nije preduslov za otvaranje novih poglavlja.
  • 10.05.2021
Bećaj: Kurti je nasledio balast taložen dvadesetak godina
Politički analitičar Beljulj Bećaj rekao je u emisiji “Slobodno srpski”  da je premijer Kosova Aljbin Kurti nasledio, kako je kazao, “balast taložen dvadesetak godina, koji je odraz takozvane zarobljene ili duboke države”.
  • 10.05.2021
Ministri EU o snažnijem angažovanju na Zapadnom Balkanu
Šefovi diplomatija Evropske unije danas će u Briselu održati strategijsku raspravu o snažnijem političkom angažovanja EU s partnerima na Zapadnom Balkanu.
  • 10.05.2021
Vučić: Punopravno članstvo u EU, uz kompromis o Kosovu, način da ostvarimo cilj
"Punopravno članstvo Srbije u EU, uz kompromisno rešenje o pitanju Kosova i Metohije, način je da ostvarimo cilj i našu zemlju učinimo uređenom i uspešnom. To bi značilo da smo na dobrom, evropskom putu", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je sinoć u Skupštini grada Beograda prisustvovao svečanosti povodom obeležavanja Dana Evrope.
  • 09.05.2021
Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021