Vesti
Politika

Privredna komora Kosova odbila vakcine iz Srbije

Privredna komora Kosova odbila je ponudu Privredne komore Srbije da donira vakcine za ovdašnje privrednike, potvrdio je za RTV Kim Berat Rukići.
Privredna komora Kosova odbila vakcine iz Srbije
Berat Rukići (Foto RSE)

„Poštujući principe kosovskih institucija, Privredna komora Kosova je odbila takvu ponudu“, rekao je za RTV Kim njen predsednik Berat Rukići.

„Mi smo to odbili i to je naš zvanični stav“, kaže Rukići.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež danas je najavio da je Srbija ponudila svojim kolegama u regionu pomoć u vidu 10.000 vakcina. Ta ponuda se odnosi i na Kosovo, a stigla je preko CEFTE.

„U okviru te (CEFTA) mreže u Privrednu komoru je došla ta ponuda Srpske privredne komore ali mi smo zvanično putem saopštenja to odbili“, kazao je Rukići.

Podsetimo, predsednik PKS Marko Čadež kazao je posle sastanka s ministarkom zdravlja Crne Gore Jelenom Borovinić Bojić, da će za vikenda u Beogradu biti vakcinacija privrednika i njihovih zaposlenih iz BiH, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i s Kosova koji žele da se zaštite od koronavirusa.Ostale vesti

Šest slučajeva nepoštovanja izbornog zakona i ometanja glasanja
Državni tužilac Kosova saopštio je da je do juče na celoj teritoriji Kosova, u vezi sa izbornim procesom, registrovano šest slučajeva u koje je uključeno 14 osoba, od kojih je 13 pritvoreno. U opštini Klokot uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su počinile krivična dela kršenje slobodnog opredeljenja birača i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem.
  • 18.10.2021
Šubarić zahvaljuje građanima i predsedniku Vučiću

Prvi put nakon pobede na lokalnim izborima u Gračanici oglasila se Ljiljana Šubarić i to putem društvene mreže Fejsbuk.

  • 18.10.2021
Petković čestitao Srpskoj listi
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi pobedu na kosovskim lokalnim izborima.
  • 18.10.2021
Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021