Vesti
Politika

Pritisak i napad na novinare KoSSeva da ne izveštavaju sa terena

Novinari KoSSev-a koji su izveštavali sa terena tokom jutrošnjih događaja suočili su se sa pritiskom demonstranata, javlja ovaj portal.
Pritisak i napad na novinare KoSSeva da ne izveštavaju sa terena
Severna Mitrovica (Foto KoSSev)

Kako se navodi, u više navrata im je rečeno da prestanu da snimaju, dok je petnestak minuta posle devet časova jedan od demonstranata pokušao da uzme telefon novinaru i uredniku ovog portala Ivanu Mitiću.

Nakon povlačenja specijalnih jedinica, dok su vatrogasci gasili vatru na jednom od zapaljenih automobila, Mitiću, koji je snimao vatrogasce, oko 10 časova, prišao je jedan od demonstranata i rekao mu da ne snima. Ubrzo zatim približilo mu se više drugih demonstranata. Upitan je ponovo „zašto snima“, rečeno mu je da to ne čini, dok mu je više njih reklo da im da telefon ili pobriše sav video i foto materijal jutrošnjih dešavanja i da napusti lice mesta. Tokom negodovanja demonstranata Mitić je čuo rečenicu „to je ovaj što ide stalno lajv“, veći incident je izbegnut kada je jedan od sugrađana zaštitio našeg novinara.

Slične neprijatnosti na terenu doživeo je i novinar pripravnik KoSSeva, a u međuvremenu je redakcija ovog portala saznala da je i od drugih novinara zatraženo da ne snimaju. Nakon najnovijeg pritiska na novinare KoSSeva, urednica portala je povukla novinare sa lica mesta.Ostale vesti

Sastanak Radne grupe o slobodi kretanja u Briselu
Prvi sastanak Radne grube delegacija Beograda i Prištine nakon postignutog dogovora o prekidu blokade na Jarinju i Brnjaku i registarskim tablicama biće održan danas u Briselu.
  • 21.10.2021
CIK sutra odlučuje o ponovnom prebrojavanju glasova

Centralna izborna komisija (CIK) odlučiće u četvrtak da li će doći do ponovnog brojanja glasova.

  • 20.10.2021
“Blag izveštaj EK, traže se opravdanja za kosovske vlasti”
Evopska komisija je u poslednjem izveštaju o Kosovu bila vrlo nežna prema kosovskim institucijama, ne želeći da im povredi političku sujetu, smatraju poznavaoci kosovskih prilika. Miodrag Marinković zamera evropskim zvaničnicima to što su bili vrlo blagi, ocenjujući bezbednosnu situaciju stabilnom. Tanja Vujisić kaže da nije potreban izveštaj EK da podseća Prištinu na ispunjene obaveze iz Briselskog sporazuma.
  • 20.10.2021
Stano: Cilj Radne grupe da se nađe trajno rešenje za tablice

Prvi sastanak Radne grupe, koja bi trebalo da se bavi rešavanjem spora Beograda i Prištine oko registarskih tablica biće održan sutra u Briselu, potvrdio je za Tanjug portparol EU, Peter Stano. "Cilj radne grupe je da se nađe trajeno rešenje za ovo pitanje", kazao je on.

  • 20.10.2021
Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021