Vesti
Politika

Priština: Vanredna sednica Skupštine Kosova

U Prištini je počela vanredna sednica kosovske skupštine povodom usvajanja hitnog paketa ekonomskih mera vrednog 320 miliona evra.
Priština: Vanredna sednica Skupštine Kosova
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Sednica je zakazana na inicijativu Demokratske partije Kosova.

Poslanik Demokratske partije Kosova Bedri Hamza je predložio da se tokom vanredne sednice uvaže dva zakona, koji su predloženi od strane DPK-a. On je kazao da 10.000 privrednika ima potrebu za pomoći u vidu finansijskih sredstava, bez obzira ko će biti u budućoj vladi.

"Tu su radnici, sportisti, umetnici, ali i ostali", kazao je Hamza.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Arben Gaši je kazao da problem predstavlja vlada koja je u ostavci, te da se raspravlja o pitanjima koja će uticati na ekonomiju Kosova u narednim godinama.

Lider Socijaldemokratske inicijative (NISMA) Fatmir Ljimaj se osvrnuo na novu odluku ministra zdravlja Arbena Vitie i kazao da sve mere moraju biti donete u skladu sa zakonom.

"Nijedna institucija ne može da preuzima nadležnost druge. Danas je policajac Kosova u strahu da ne prekrši zakon jer je u dilemi sa novim odlukama", naveo je Ljimaj.Ostale vesti

Vučić s Bocan Harčenkom: Kurti organizuje etničko čišćenje na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom, s kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu.

  • 25.09.2023
SSP: Zbog nesposobnosti SNS-a Srbi na Kosovu prepušteni teroru
Stranka slobode i pravde (SSP) je ocenila da su zbog nesposobnosti kadrova Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Srbi na Kosovu "prepušteni na milost i nemilost suludom režimu premijera Kosova Aljbina Kurtija, koji nad njima sprovodi otvoreni teror".
  • 25.09.2023
Radosavljević: Opština Leposavić još uvek nije u potpunosti funkcionalna

Direktor odeljenja za sport, kulturu i omladinu u opštini Leposavić Nenad Radosavljević rekao je u emisiji Slobodno srpski da u ovoj lokalnoj samoupravi zaposleno oko 30 Srba, koji redovno odlaze na svoja radna mesta. Međutim, zbog kako je naveo određenih problema, opština još uvek nije u potpunosti funkcionalna.

  • 25.09.2023
Dačić: Zašto kosovska policija nije prepustila KFOR-u da rešava situaciju?
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas, povodom sukoba na severu Kosovu u blizini manastira Banjska u kojem je poginulo i ranjeno više osoba, da je najvažnije pitanje ’’šta će tamo kosovska policija, po kom to pravu i po kom dokumentu’’.
  • 25.09.2023
Lajčak: Neophodni preventivna diplomatija i dijalog
Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak smatra da su sukobi u Banjskoj pokazali da su neophodni preventivna diplomatija i navodi da će se on lično u narednim danima u potpunosti fokusirati na pronalaženje načina da se krene napred.
  • 25.09.2023
Kapčan: Napad nije bio spontan
To očigledno nije bio spontani napad, kaže za Radio Slobodna Evropa Čarls Kapčan, profesor Unvierziteta Džordžtaun i nekadašnji direktor za evropska pitanja u američkom Nacionalnom savetu za bezbednost u administracijama Bila Klintona i Baraka Obame.
  • 25.09.2023