Vesti
Politika

"Priština uvođenjem novih mera želi da nanese štetu Srbiji"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Srbima na Kosovu da budu jedinstveni i da izađu u što većem broju na predstojeće lokalne izbore na Kosovu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić (Foto Milica Vučković/Fonet)

Vučić je pozvao Srbe da izađu na kosovske lokalne izbore, "da se bore za svoja prava, za sebe, svoju zemlju i da budu institucionalno zastupljeni".

On tvrdi da Priština uvođenjem antidamping mera na stočnu hranu i građevinski materijal želi da nanese štetu Srbiji.

"Misle da će naneti štetu Srbiji. Mi smo mali, ali u odnosu na druge mnogo smo veliki. Ne možete da skrenete kruzer tako što ćete ispod postaviti tri grane", rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke.

Najnovije poteze kosovskih vlasti tumači kao nervozne, jer ih je „zabolelo“ ono što se dogodilo na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

"Mi ćemo nastaviti da snabdevamo naše, ali i druge građane na Kosovu i Metohji", poručio je Vučić.

Podsetimo, juče je kosovska vlada donela odluku o uvođenju antidamping mera zaštite protiv određenih proizvoda koji se uvoze iz centralne Srbije.

To znači da će prilikom uvoza, prištinske vlasti naplaćivati tri centa po kilogramu životinjskog i živinskog koncentrata i tri centa za jedinicu građevinskog bloka.Ostale vesti

Do 18 časova na referendumu u Srbiji glasalo 25,25 odsto birača
Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević rekao je da je do 18 časova na teritoriji cele Srbije glasalo 25,25 odsto birača.
  • 16.01.2022
Članovi ’’Srpskog opstanka’’ pokušali da glasaju u pošti, policajac ih nije pustio
Građanska inicijativa "Srpski opstanak" odrzala je protest u centru Kosovske Mitrovice tokom kojeg je 15-ak aktivista prošetalo od spomenika knezu Lazaru do glavnog ibarskog mosta noseci transparent "S Gazivoda svice zora, nismo mi dijaspora - ne 16. 1. 2022".
  • 16.01.2022
Aleksić: Morali su da se stvore uslovi za glasanje na referendumu
Tokom boravka u Kosovskoj Mitrovici, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da su morali da se stvore uslovi da i Srbi na Kosovu glasaju na referendumu koji je organizovala Srbija.
  • 16.01.2022
I u Štrpcu i Kuscu mirni protesti Srba
Mirni protesti povodom zabrane kosovskih institucija u Prištini o održavanju referenduma na Kosovu održani su i u Štrpcu i Kuscu.
  • 16.01.2022
Srbi iz Kosovskog Pomoravlja masovno idu na glasanje u Vranje
Srbi iz Kosovskog Pomoravlja masovno su jutros krenuli ka Vranju gde će učestovati na referendumu Republike Srbije i ostvariti svoje građansko pravo, nakon odluke Prištine da im uskrati mogućnost da glasaju u svojim mestima.
  • 16.01.2022
Srpski opstanak inicirao izradu statue Olivera Ivanovića
Građanska inicijativa "Srpski opstanak" inicirala je izradu statue Olivera Ivanovića u prirodnoj veličini.
  • 16.01.2022