Vesti
Politika

Priština usvojila budžet i Nacrt Statuta "Trepče"

Poslanici kosovske skupštine usvojili su budžet za ovu godinu u iznosu od 2,3 milijarde evra, kao i Nacrt Statuta "Trepče", koji podrazumeva da ovaj kombinat postane akcionarsko društvo. Prethodno je usvojen Nacrt zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima prištinske delegacije u dijalogu s Beogradom.
Priština usvojila budžet i Nacrt Statuta
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Poslanici kosovske skupštine usvojili su najpre Nacrt zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima prištinske delegacije u dijalogu s Beogradom.

Rano jutros usvojen je i budžet za ovu godinu u iznosu od 2,3 milijarde evra, kao i Nacrt Statuta Trepče, koji podrazumeva da ovaj kombinat postane akcionarsko društvo. Predviđena je transformacija poslovnih jedinica, a to su rudnici sa flotacijom: Trepča - Stari trg, Кišnica i Novo Brdo, Кopaonik - Leposavić.

Predsednik skupštine Кadri Veselji odbacio je mogućnost da padne vlada Ramuša Haradinaja, ali je ponovio da se ne slaže sa njim i da bi takse na srpsku i robu iz BiH trebalo suspendovati na 120 dana.

Ističe da i buduće odluke Prištine treba da budu usaglašene sa SAD i zapadnim partnerima, a ukoliko Beograd, kako kaže - "nastavi da se ponaša agresivno" - Priština treba da primeni "pun reciprocitet".Ostale vesti

Veterani OVK traže promenu Zakona o Specijalnom sudu

Udruženje veterana OVK zatražilo je danas od parlamentarnih grupa u kosovskoj skupštini da izmene Zakon o Specijalnom sudu i prošire mandat za istraživanje svih zločina tokom sukoba na Kosovu.

  • 14.08.2020
Usvojen nacrt Zakona o suzbijanju i sprečavanju pandemije kovid-19
Poslanici kosovske skupštine usvojili su sa 77 glasova za, u drugom čitanju, nacrt Zakona o suzbijanju i sprečavanju pandemije kovid-19, javlja prištinska Koha.
  • 14.08.2020
Vašingtonski samit osuđen na neuspeh zbog američkih izbora?
"Amerikanci pokušavaju da taj dijalog ožive, ali ne deluje kao da postoji velika šansa da se dođe do nekog rešenja ili pomaka“, rekao je za RTV Kim analitičar iz Beograda Branko Radun komentarišući sastanak beogradskih i prištinskih lidera najavljen za 2. septembar u Vašingtonu.
  • 14.08.2020
Brisel: Dobrodošla podrška Amerike dijalogu koji vodi EU

Evropska unija pozdravlja sve inicijative i svako učešće "trećih strana" koje za cilj ima pomoć Beogradu i Prištini da se dogovore oko sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, poručeno je iz Brisela.

  • 14.08.2020
Vučić: Srbija nije u poziciji da odbija razgovore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će učestvovati u razgovorima sa predstavnicima Kosova koje je za 2. septembar u Vašingtonu zakazao američki izaslanik Ričard Grenel, ali da tamo neće biti lako.

  • 14.08.2020
Hoti potvrdio sastanak u Vašingtonu
Premijer Kosova Avdulah Hoti, potvrdio je da će 2. septembra u Vašingtonu biti održan sastanak sa zvaničnicima Beograda. On je naveo i da će tema razgovora biti ekonomija.
  • 14.08.2020