Priština usvojila budžet i Nacrt Statuta "Trepče"

Poslanici kosovske skupštine usvojili su budžet za ovu godinu u iznosu od 2,3 milijarde evra, kao i Nacrt Statuta "Trepče", koji podrazumeva da ovaj kombinat postane akcionarsko društvo. Prethodno je usvojen Nacrt zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima prištinske delegacije u dijalogu s Beogradom.

Podeli ovaj članak sa:
 • Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Poslanici kosovske skupštine usvojili su najpre Nacrt zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima prištinske delegacije u dijalogu s Beogradom.

Rano jutros usvojen je i budžet za ovu godinu u iznosu od 2,3 milijarde evra, kao i Nacrt Statuta Trepče, koji podrazumeva da ovaj kombinat postane akcionarsko društvo. Predviđena je transformacija poslovnih jedinica, a to su rudnici sa flotacijom: Trepča - Stari trg, Кišnica i Novo Brdo, Кopaonik - Leposavić.

Predsednik skupštine Кadri Veselji odbacio je mogućnost da padne vlada Ramuša Haradinaja, ali je ponovio da se ne slaže sa njim i da bi takse na srpsku i robu iz BiH trebalo suspendovati na 120 dana.

Ističe da i buduće odluke Prištine treba da budu usaglašene sa SAD i zapadnim partnerima, a ukoliko Beograd, kako kaže - "nastavi da se ponaša agresivno" - Priština treba da primeni "pun reciprocitet".

Ostale vesti

 • "Nova vlada u Prištini da povuče takse što pre"

  italijanski ambasador u Srbiji Karlo Lo Kašo ocenio je da status kvo nije održiv, da je postizanje sporazuma za Beograd i Prištinu neophodan uslov za nastavak procesa približavanja EU, a da bi se dijalog nastavio neophodno je da Priština povuče takse što pre.

 • Drecun: Bejerovi stavovi neprihvatljivi

  Drecun: Bejerovi stavovi neprihvatljivi

  Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije Milovan Drecun komentarišući jučerašnji izbora Petera Bejera za novog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o situaciji na Kosovu, ističe da su stavovi nemačkog poslanika neprihvatljivi, da je on "malo izgubljen u vremenu" i zarobljen u sredini 20. veka.

 • Grenel: Nema

  Grenel: Nema "mini-šengena" bez Kosova

  Izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za razgovore između Prištine i Beograda, Ričard Grenel, pozdravio je inicijativu "balkanskog šengena", ističući da bi inicijativa mogla da bude uspešna "ako su svi iz regiona, uključujući Kosovo, uključeni u nju".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane