Vesti
Politika

Priština suspendovala srpske policajce zbog Đurića?

Direkcija kosovske policije suspendovala je zamenika komandira u Severnoj Mitrovici majora Gorana Živkovića i šefa operative kapetana Miliju Miloševića.
Priština suspendovala srpske policajce zbog Đurića?
Marko Đurić u Kosovskoj Mitrovici (Foto Kancelarija za Kosovo i Metohiju)

To je rečeno agenciji Beta u kosovskoj policiji, a kako kosovski mediji navode, Živković i Milošević suspendovani su zbog direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, koji je ilegalno ušao na Kosovo.

Šef operative kosovske policijske službe za sever Kosova Željko Bojić precizirao je da su Živković i Milošević privremeno suspendovani na 48 sati.

Đurić je danas, uprkos tome što mu je odbijen zahtev, bio na Kosovu, u Kosovskoj Mitrovici, gde je prisustvovao otvaranju benzinske pumpe.

Đurić je, povodom svog ilegalnog ulaska na Kosovo, rekao: "Šta ćete, i ja sam prinuđen da se ovih dana po Kosovu i Metohiji krećem kao Isa Mustafa". Mustafa je nedavno "alternativnim putem" došao u opštinu Zvečan na otvaranje mosta.

"Ne mislim da to na bilo koji način doprinosi normalizaciji odnosa, ali ja sam slobodan čovek, Srbija je slobodna zemlja i mi ovde znamo kako se i čuvaju i baštine tekovine lične slobode...", naveo je Đurić.Ostale vesti

Oko pola miliona evra za organizaciju i održavanje izbora na severu Kosova
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je kazao za Kohu da oko 500.000 evra koštaju priprema i održavanje vanrednih izbora u opštinama na severu Kosova koji su zakazani za 23. april.
  • 28.03.2023
Grčka pozdravlja dogovor iz Ohrida, ali ne menja stav o Kosovu
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu poručila je u Beogradu da stav Atine, u pogledu nepriznavanju nezavisnosti Kosova, ostaje nepromenjen i stabilan.
  • 28.03.2023
Konjufca sa Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

  • 28.03.2023
Kurti: Pritisnite Beograd, oni najbolje znaju taj jezik

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da EU i SAD treba da pojačaju pritisak na Beograd da prizna Kosovo, jer kako je naveo, "dokazano je da oni najbolje znaju taj jezik".

  • 28.03.2023
Petković i Bisljimi uskoro sa Lajčakom u Briselu

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je da će naredne nedelje u Briselu biti održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, na poziv specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka, kako bi se išlo napred i učinili prvi koraci ka implementaciji posle dogovora postignutog u Ohridu.

  • 28.03.2023
Vučić: Srbija će implementirati sve što je dogovoreno, težimo članstvu u EU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija teži ka članstvu u Evropskoj uniji, da će nastaviti reforme i raditi na unapređenju ljudskih prava, kao i da će "implementirati sve što je dogovoreno".
  • 28.03.2023