Vesti
Politika

Priština razmatra povlačenje kandidature za članstvo u Interpolu

Kosovska Vlada u ostavci razmatra povlačenje kandidature za članstvo u Interpolu iz straha da neće dobiti dovoljnu podršku, prenosi prištinski list Zeri.
Priština razmatra povlačenje kandidature za članstvo u Interpolu
Interpol (Foto balkan.eu)

Iako su iz Prištine već podneli zahtev za članstvo u ovoj međunarodnoj organizaciji, vlada u ostavci najavljuje povlačenje iz glasanja, baš kao što je to učinila 2017. godine.

Zvaničnici Ministarstva spoljnih poslova su u međuvremenu rekli da će suspendovati glasanje ako se okolnosti pokažu nepovoljnim za Kosovo.

Zamenik ministra spoljnih poslova Anton Beriša rekao je da veruje da bi bilo najbolje da se glasanje odloži.

"Verujem da će se odluka oslanjati na suspenziju, jer je pod ovim okolnostima više nego razumno odlaganje glasanja", istakao je Beriša.

Generalna skupština Interpola biće održana od 15. do 18. oktobra u Čileu.Ostale vesti

Zašto je SNS izostavio decu sa Kosova u predizbornom spotu?
Vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) objavila je kratak predizborni spot pod sloganom „Za našu decu“, u kojem su na mapi Srbije prikazani svi gradovi, osim gradova ili drugih srpskih sredina na Kosovu. Analitičari veruju da je partija Aleksandra Vučića time želela da uputi poruku međunarodnoj zajednici da je spremna da se odrekne Kosova.
  • 27.05.2020
Vučić: Pritisci na Srbe neće prestati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su pritisci na Srbe, posebno u Metohiji, stalni i da nikada neće prestati, zato što se, kako je naglasio, vodi stalna kampanja albanskih medija protiv povratka Srba, naročito u metohijska mesta, javlja Tanjug.
  • 27.05.2020
Kurti: Ne treba da brinemo da će protesti biti nasilni
Vršilac dužnosti kosovskog premijera, Aljbin Kurti, rekao je da na Kosovu ima povoda za proteste zbog mnogih stvari, ali da ne bi trebalo brinuti da će takvi protesti biti nasilni.
  • 27.05.2020
EU bez komentara na Tačijevu izjavu da neće dijalog sa Lajčakom
Evropska unija nije imala komentar na izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da ne želi da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako razgovore vodi specijalni predstavnik Miroslav Lajčak
  • 27.05.2020
Kurti i Đukanović razgovarali o dijalogu i pandemiji
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti danas je razgovarao telefonom sa predsednikom Crne Gore Milom Dukanovićem, gde je posebna tema razgovora bila dijalog sa Srbijom.
  • 26.05.2020
Tači neće na pregovore sa Lajčakom
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
  • 26.05.2020