Priština ponovo aplicira za članstvo u Interpolu

Priština ponovo pokušava da bude primljena u članstvo Interpola, piše prištinski portal Kallxo.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija

Ovaj portal tvrdi da je imao uvid u mejlove za prijavu Kosova za članstvo u Interpol, koje su kosovski premijer Ramuš Haradinaj i ministar policije Ekrem Mustafa poslali generalnom sekretaru Interpola Jirgenu Štoku.

Kosovo već deseti put pokušava da uđe u najveću policijsku organizaciju na svetu, navodi Kallxo.

Prema pisanju ovog portala, ove godine je izdvojen poseban budžet za lobiranje isključivo u pogledu članstva u Interpolu.

Zahtev „Kosova” za članstvo nije prošao na Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju prošle godine velikom većinom glasova od ukupno 192 zemlje članice.

Za prijem u članstvo ove najveće svetske policijske organizacije potrebna je dvotrećinska većina.

Ostale vesti

 • "Kosovo ponovo apliciralo za prijem u Interpol"

  Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković predočila je da je Priština po četvrti put aplicirala za prijem u Interpol i ukazala da je to nastavak vršenja političkog pritiska na najstariju međunarodnu policijsku organizaciju.

 • Vozila sa osiguranjem kosovske kompanije INSIG ne mogu u centralnu Srbiju

  Vozila sa osiguranjem kosovske kompanije INSIG ne mogu u centralnu Srbiju

  Kosovskoj osiguravajućoj komaniji „INSIG“ nedavno je Centralna banka Kosova ukinula licencu zbog nemogućnosti da ispuni finansijske obaveze, prenela je Gazeta Express. Pored ostalih poteškoća u ostvarenju svojih prava, vlasnici osiguranja motornih vozila ove kompanije, neće moći sa tim osiguranjem da uđu u centralnu Srbiju.

 • Vladika Joanikije: Crnogorska vlast radi za interes

  Vladika Joanikije: Crnogorska vlast radi za interes "Velike Albanije"

  Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije rekao je da je crnogorski "Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica" pokušaj da se napravi presedan kako bi onda, po istom tom modelu, na Kosovu srpske svetinje bile uzete i prepisane na "Veliku Albaniju".

 • Jeremić: Srbima na Kosovu i Metohiji život postao nepodnošljiv

  Jeremić: Srbima na Kosovu i Metohiji život postao nepodnošljiv

  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je život Srba na Kosovu i Metohiji "postao nepodnošljiv, jer trpe političke i fizičke pritiske i pretnje" prvenstveno od nosilaca lokalnih srpskih vlasti predvodjenih Srpskom listom, ali i zbog "gaženja ljudskog dostojanstva i egzistencijalnih problema".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane