Priština ponovo aplicira za članstvo u Interpolu

Priština ponovo pokušava da bude primljena u članstvo Interpola, piše prištinski portal Kallxo.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija

Ovaj portal tvrdi da je imao uvid u mejlove za prijavu Kosova za članstvo u Interpol, koje su kosovski premijer Ramuš Haradinaj i ministar policije Ekrem Mustafa poslali generalnom sekretaru Interpola Jirgenu Štoku.

Kosovo već deseti put pokušava da uđe u najveću policijsku organizaciju na svetu, navodi Kallxo.

Prema pisanju ovog portala, ove godine je izdvojen poseban budžet za lobiranje isključivo u pogledu članstva u Interpolu.

Zahtev „Kosova” za članstvo nije prošao na Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju prošle godine velikom većinom glasova od ukupno 192 zemlje članice.

Za prijem u članstvo ove najveće svetske policijske organizacije potrebna je dvotrećinska većina.

Ostale vesti

 • U SZS za Kosovo neki za, a neki protiv učešća na izborima

  U SZS za Kosovo neki za, a neki protiv učešća na izborima

  Savez za Srbuju za Kosovo i Metohiju još nije definitivno odlučio hoće li učestvovati na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu. Među članicama ovog saveza postoje različita mišljenja, od kojih su neka za to da se izađe na izbore, do onih koji veruju da ne postoje demokratski uslovi za to, kaže za RTV Kim Nenad Radosavljević, koordinator ovog Saveza i predsednik Narodne pravde.

 • "Promeniti format dijaloga Beograda i Prištine, konferencija posle izbora"

  Pre dve godine, postojao je mnogo veći prostor za dogovor Beograda i Prištine, ali nažalost nije iskorišćen, izjavio je austrijski diplomata Volfgang Petrič, koji smatra da je potrebno promeniti format dijaloga i da bi to mogla biti međunarodna konferencija, koja bi se desila posle izbora na Kosovu i u Srbiji.

 • Danas: Tramp želi sporazum o Kosovu u finišu svoje kampanje

  Danas: Tramp želi sporazum o Kosovu u finišu svoje kampanje

  Trampova administracija nesumnjivo želi da se postigne konačni sporazum o Kosovu pre američkih predsedničkih izbora u novembru 2020. godine, jer bi to bio „ogroman plus“ za Trampovu kampanju, ali za njegovu poziciju bilo bi još bolje da to bude učinjeno neposredno pre izbora, a ne u junu, kada će se na to i zaboraviti.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane