Vesti
Politika

Priština: Milo Đukanović dočekan uz najviše počasti

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović započeo je dvodnevnu posetu Kosovu. Na glavnom trgu u Prištini, uz najviše počasti, dočekala ga je predsednica Kosova Vjosa Osmani.
Priština: Milo Đukanović dočekan uz najviše počasti
Milo Đukanović i Vjosa Osmani (Foto: RTV Kim)

Posle svečane ceremonije, Milo Đukanović i Vjosa Osmani započeli su sastanak u zgradi Predsedništva Kosova. Nakon ovog susreta je predviđena konferencija za novinare, a potom i sastanak gosta iz Crne Gore sa predsednikom Skupštine Kosova Gljaukom Konjufcom.

Kako su kazali iz njegovog kabineta, predsednik Crne Gore će u prisustvu predsednice Kosova zasaditi drvo prijateljstva u bašti vladinog kompleksa i pokloniti se, zajedno s njom, pred spomenikom Nestalim osobama.

Predsednica Vjosa Osmani prirediće svečanu večeru za predsednika Đukanovića i crnogorsku delegaciju.

Za sutra je predviđen i sastanak sa predstavnicima crnogorske zajednice na Kosovu, kao i susreti sa gradonačelnikom Prištine i predstavnicima parlamentarnih opozicionih partija.

Drugog dana posete, Đukanović će obići bazu KFOR-a, održati predavanje na AAB koledžu i učestvovati na Biznis forumu u organizaciji počasnog konzula Crne Gore na Kosovu.

Crnogorski predsednik će, zajedno sa Vjosom Osmani, govoriti i na manifestaciji "Dani Crnogoraca na Kosovu" u organizaciji Udruženja Crnogoraca "Lovćen".Ostale vesti

Otvorene granice između Kosova i Albanije vikendom tokom letnje sezone
Danas je počela primena sporazuma između Kosova i Albanije koji je dogovoren na poslednjem sastanku dve vlade, a odnosi se na potpuno otvaranje granice u vreme vikenda tokom letnje sezone.
  • 25.06.2022
Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022