Priština ipak spremna da pregleda izveštaj

Kosovsko Specijalno tužilaštvo spremno da prouči izveštaj o ubistvu Olivera Ivanovića, koji je Beograd prosledio Prištini, preko Kancelarije EU, piše Koha.

Podeli ovaj članak sa:
 • Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Specijalno tužilaštvo, koje istražuje ovaj slučaj, navodi taj kosovski portal, još nije preuzelo ovaj izveštaj, ali su iz te pravosudne institucije rekli da su spremni da ga pregledaju.

Oni su, kažu, spremni da pregledaju taj izveštaj ako je tačno da ga je Beograd poslao Pristini, prenosi portal.

Ministarka pravosuđa Srbije Nela Kuburović saopštila je juče da je izveštaj sačinjen na osnovu poslednjeg zahteva Kosova da se ispitaju neke osobe u vezi sa istragama o ubistvu Ivanovića prosleđen Prištini. Priština je takođe juče saopštila da oni taj izveštaj nisu primili.

Ivanović je ubijen 16. januara prošle godine ispred zgrade u kojoj se nalazi centralna GI SDP, čiji je on bio predsednik.

Ostale vesti

 • Analitičari u Prištini: Parlamentarni izbori na jesen

  Analitičari u Prištini: Parlamentarni izbori na jesen

  Kosovska vlada, predvođena Ramušom Haradinajem uspela je da izgura godinu i po dana svog mandata, uprkos nedostatku stalne nadpolovične poslaničke većine u parlamentu, zahtevima opozicije za njeno rušenje, ali i nezadovoljstvu koalicionog partnera Demokratske partije Kosova, zbog uvođenja takse od 100 odsto na srpske proizvode, na čijem ukidanju insistiraju vodeće zapadne zemlje, a koja koči nastavak dijaloga sa Beogradom.

 • Dačić: Socijalisti nikada neće izdati Srbe na Kosovu

  Dačić: Socijalisti nikada neće izdati Srbe na Kosovu

  Predsednik SPS Ivica Dačić primio je, povodom 15 godina od pogroma Srba na Kosovu, predstavnike opštinskih i okružnih odbora SPS sa Kosova, sa kojima je razgovarao o pitanjima od značaja za njihov opstanak, o funkcionisanju lokalnih samouprava, zdravstva, prosvete i drugim pitanjima položaja Srba na Kosovu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane