Vesti
Politika

Priština i Skoplje regulišu saradnju u oblasti odbrane i bezbednosti

Ministar odbrane privremenih institucija u Prištini Armend Mehaj i ministarka odbrane Severne Makedonije Slavjanka Petrovska potpisali su Memorandum o razumevanju u saradnji u oblasti odbrane i bezbednosti, kojim će biti regulisan pravni okvir i aktivnosti za sprovođenje sporazuma.
Priština i Skoplje regulišu saradnju u oblasti odbrane i bezbednosti
Petrovska i Mehaj (Foto Ministarstvo odbrane Kosova)

Armend Mehaj je naveo da Memorandum ima za cilj da koordinira i sinhronizuje pravni okvir, mere, radnje i aktivnosti koje obezbeđuju najuspešnije sprovođenje svih međusobnih sporazuma.

"Proces integracije Severne Makedonije je iskustvo koje ćemo zajedno podeliti u našem procesu evroatlantskih integracija", rekao je Mehaj.

Ministarka Slavjanka Petrovska je, kako saopštava ministarstvo odbrane privremenih institucija u Prištini, sa svoje strane izrazila spremnost za produbljivanje bilateralne saradnje, nudeći iskustvo procesa integracije u evroatlantske strukture kroz koje je Severna Makedonija prošla, kao i podršku u relevantnim procesima sa nivoa država članica NATO-a i vizija trajnog mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu i šire.Ostale vesti

Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija

Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.

  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022
„Ovo nije protest protiv plaćanja struje, već protiv tajnih dogovora“
Građanska inicijativa "Srpski opstanak" organizovala je u centru Kosovske Mitrovice protest zbog sporazuma o energetici koji je pre nekoliko dana potpisan u Briselu od strane delegacija Beograda i Prištine, navodeći da je isti sklopljen bez dozvole i saglasnosti naroda koji živi na severu Kosova.
  • 24.06.2022