Pripreme za ceremoniju godišnjice od dolaska NATO

U Prištini uveliko traju pripreme za obeležavanje 20. godišnjice od ulaska NATO snaga. Istovremeno se pripremaju i predstavnici KFOR-a i kosovskih vlasti, ali će programi biti odvojeni.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dolazak snaga Kfora na Kosovo (Foto Gazeta Blic)
 • Bil Klinton i Medlin Olbrajt (Foto Gazeta Ekspres)

Kosovske vlasti organizuju višednevni program pod nazivom „Za našu slobodu“. On je počeo danas konferencijom bivše kosovske predsednice Atifete Jahjage.

"Kako bismo postigli ovo što danas imamo trebalo je puno truda", istakla je Jahjaga i dodala da je NATO doprineo održivom miru na Kosovu.

Za sutra je predviđen koncert Kosovske filharmonije u katedrali Majke Tereze, a centralni događaj će biti u sredu na trgu "Skenderbeg".

Glavni gosti ceremonije biće bivši predsednik SAD Bil Klinton i bivša državna sekretarka SAD-a Medlin Olbrajt.

Olbrajtovoj će kosovski Albanci podići spomenik. Bista će, kako je najvaljeno biti otkrivena kod Američke škole u Prištini.

Svoj spomenik u glavnom gradu Kosova već ima bivši američki predsednik Bil Klinton.

Tokom ceremonije predviđen je i obilazak ovog bulevara koji nosi naziv “Bil Klinton”.

Predstavnici Kfora će svoju ceremoniju organizovati u bazi misije u Prištini.

Ostale vesti

 • Vučić: Stideli su se junaka

  Vučić: Stideli su se junaka

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na akademiji povodom obeležavanja 20. godišnjice bitke na Košarama da su se u Srbiji prethodnih 15-20 godina "stideli da govore o junaštvu naših junaka" ne bi li se "dodvorili onima koji su ubijali naš narod, samo da bi se održali na vlasti".

 • Kosnet: Put u Dečanskoj klisuri ilegalan

  Kosnet: Put u Dečanskoj klisuri ilegalan

  Iako je maja prošle godine obustavljeno asfaltiranje već postojećeg puta u Dečanskoj klisuri koji vodi do planina ove opštine i granice sa Crnom Gorom, a koji jednim delom prolazi kroz specijalno zaštićeno područje, vlasti Opštine Dečani su uprkos intervenciji međunarodnih organizacija, ali i protivno zakonu o specijalno zaštićenim zonama, nastavile sa izdgradnjom puta. Tim povodom oglasio se američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, koji je je izrazio zabrinutost zbog „zanemarivanja vladavine prava”.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane