Vesti
Politika

Preokret, Srpska dala podršku Dejanoviću

Iako je još u prvom krugu imala svog kandidata za gradonačelnika Klokota Strahinju Spasića, Srpskа listа je za drugi krug, koji se održava u nedelju, pozvala građane dа podrže Božidаrа Dejаnovićа.
Preokret, Srpska dala podršku Dejanoviću
Predstavnici Srpske liste (Foto N1)

Nedavno je Dejanović, koji je u prvom krugu bio protivnik kanidatu sa njihove liste Strahinji Spasiću, odlučio da pristupi Srpskoj listi.

Zbog takve Dejanovićeve odluke, Srpska lista sada u Klokotu ima dva kandidata.

"Time su stvoreni uslovi dа i opštinа Klokot, poput ostаlih opštinа sа srpskom većinom nа Kosovu i Metohiji, dobije prvog čovekа koji će u sklopu Srpske liste i sаglаsju sа ostаlim srpskim grаdonаčelnicimа i u sаrаdnji sа nаšom vlаdom u Beogrаdu rаditi nа zаštiti i unаpređenju kolektivnih prаvа Srbа, unаpređenju položаjа srpskog nаrodа, kаo i ekonomskom snаženju srpskih sredinа", navodi se u saopštenju ove liste.

Još uvek je nepoznato zbog čega je Dejanović odlučio da pristupi Srpskoj listi, ali ni to što ova partija sada poziva građane da podrže drugog kandidata.

Božidar Dejanović je jutros boravio u Beogradu gde je razgovarao sa šefom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem.Ostale vesti

Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021
Kosnet o razmeni teritorija: Nismo stajali iza ove ideje
Američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije smatra prošlošću. Tvrdi da SAD nisu zainteresovane za razmenu teritorija, jasno stavljajući do znanja da ne stoje iza ove ideje.
  • 16.04.2021
Kurti zatražio od Grčke da prizna nezavisnost Kosova
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa šefom grčke Kancelarije za vezu u Prištini Krisuolom Aliferi i zatražio da se njena zemlja "pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".
  • 15.04.2021
Lajčak i Bisljimi o integracijama, razvoju i dijalogu
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je sa potpredsednik kosovske vlade Besnikom Bisljimijem o Kosovu.
  • 15.04.2021