Vesti
Politika

Premijerka Srbije će u Londonu prisustvovati sahrani kraljice

Premijerka Srbije Ana Brnabić otputovala je u London, gde će u ponedeljak prisustvovati sahrani kraljice Elizabete.
Premijerka Srbije će u Londonu prisustvovati sahrani kraljice
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić upisala se u Knjigu žalosti povodom smrti kraljice Elizabete II (Foto FoNet/Instagram premijerke Srbije)

Ona se danas u Lankaster kući upisala u knjigu žalosti.

"Svet je izgubio velikog lidera, ličnost koja je bila oličenje tradicije i patriotizma. Srbija i čitav svet pamtiće Njeno Visočanstvo kao jednu od najznačajnijih figura u modernoj istoriji", napisala je tim povodom premijerka Srbije na svom Instagram profilu.

Tokom večeri, Ana Brnabić će prisustvovati zvaničnom prijemu koji pripređuje kralj Čarls Treći, u Bakingemskoj palati.

Premijerka Srbije u Londonu boravi sa svojom partnerkom Milicom Đurđić. U ponedeljak će učestvovati u mimohodu u Vestminster holu i prisustvovati državnoj sahrani kraljice Elizabete Druge, koja će se održati u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, saopštila je Vlada Srbije.

Podsetimo, u London je otputovala i Vjosa Osmani u pratnji supruga Prindona Sadrijua.Ostale vesti

Dafina Gedžu-Bunjaku vršilac dužnosti ministarke zdravlja
Premijer Kosova Aljbin Kurti je, nakon odluke ministra zdravlja  Rifata Latifa o podnošenju neopozive ostavke na tu funkciju, imenovao Dafinu Gedžu-Binjaku na mesto v.d. ministra, prenosi Gazeta Ekspres.
  • 07.10.2022
Stano: Kašnjenje u sprovođenju Mape puta zbog tehničkih aspekata

Portparol Evropske unije Peter Stano objasnio je kašnjenje srpske kompanije Elektrosever zbog nesprovođenja sporazuma o energetici, postignutog u Briselu u junu ove godine, između Kosova i Srbije.

  • 07.10.2022
Evropska komisija potvrdila preporuku o viznoj liberalizaciji za Kosovo

Evropska komisija je potvrdila preporuku u ukidanju viznog režima za građane Kosova. Ocenili su da preporuka koja datira od 2018. ostaje "u potpunosti važeća".

  • 07.10.2022
Bez velikih očekivanja od Vučićevog obraćanja. „Pritisci postoje, a mi već znamo da živimo teško“
Posle niza sastanaka sa evropskim zvaničnicima i posle gotovo deset dana držanja u neizvesnosti, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će se obratiti javnosti. Obraćanje dolazi i nakon trilateralnog sastanka koji je imao u Pragu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom na kojem je jedna od tema bila Kosovo. Poznavaoci prilika na Kosovu veruju da će Vučić ponovo izaći sa pričom o „teškim danima“ i pritiscima po pitanju postizanja konačnog rešenja sa zvaničnicima u Prištini.
  • 07.10.2022
Osmani: Modeli poput Republike Srpske stvaraju više problema nego stabilnosti

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je u Pragu da će se poštovati Ustav Kosova kada je u pitanju zajednica opština sa srpskom većinom jer je "Ustav Republike Kosovo, alfa i omega svake naše akcije".

  • 07.10.2022
Vučić i Osmani odvojeno sa Šolcom i Makronom u Pragu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovorali su u okviru Samita u Pragu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Francuske Emanuelom Markonom.
  • 07.10.2022