Vesti
Politika

Premijer u manastiru Banjska

Premijer Aleksandar Vučić posetio je danas pre podne manastir Banjska, kod Zvečana, gde je razgovarao sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem i igumanom manastira Danilom.
Premijer u manastiru Banjska
Premijer u manastiru Banjska (Foto Tanjug)

Premijer je na svom tviter nalogu napisao da je zahvalan vladiki Teodosiju i igumanu manastira Danilu na trudu da obnove jedan od naših najlepših manastira.

Vučić je u Banjskoj obišao novi konak u izgradnji.

Premijer posle Banjske ide u Kosovsku Mitrovicu, gde će obići Zdravstveni centar i prisustvovati otvaranju novih prostorija odeljenja onkologije, koje je finansirala vlada Republike Srbije.

On će na odeljenju hirurgije prisustvovati puštanju u rad skenera koji je takođe donacija Vlade Srbije.

U Kosovskoj Mitrovici premijer će obići i dekanat Medicinskog fakulteta gde će razgovarati sa zaposlenima i potom ručati sa studentima.

Planirano je i da obiđe opštinu Zubin Potok.

Posetu Kosovu počeo je obilaskom Trepče, u Leposaviću.Ostale vesti

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
  • 27.09.2020
Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020
Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020