Vesti
Politika

Premijer Kosova iz DSK?

Demokratska partija Kosova i Demokratski savez Kosova dogovorili su se da će premijer Kosova biti iz DSK i da će toj partiji pripasti mesto ministra finansija.
Premijer Kosova iz DSK?
Skupština Kosova (Foto arhiv Kim)

Prema informacijama TV Klan, koja se poziva na izvore bliske pregovaračkim ekipama, ostala ministarstva će biti proporcionalno podeljena.

Potpresednik DSK Lutfi Haziri rekao je ranije na konferenciji za novinare da je Isa Mustafa, jedino ime koje se pominje za premijera i da će DSK ukoliko tako ne bude otići ’’u opoziciju’’.

Lider Alijanse za Budućnost Kosova Ramuš Haradinaj razgovarao je u sedištu stranke sa predstavnicima Liste "Srpska" i ostalih nesrpskih i nealbanskih zajednica.

Haradinaj se, kako je prenela TV Klan saopštenje ABK, predstavnicima Srpske zahvalio za saradnju od završetka izbora do sada.

U saopštenju ABK navedeno je i da su se predstavnici liste "Srpska" i ostalih predstavnika zahvalili Haradinaju za saradnju i podršku poslednjih meseci.Ostale vesti

Mustafa: Vlada Aljbina Kurtija je vlada nasilja
Bivši kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je vlada Ajbina Kurtija "vlada nasilja i da se po nasilju ne razlikuje mnogo od Rusa, koji su zapalili Ukrajinu, dok je ona zapalila institucije Kosova".
  • 09.08.2022
EU: Kasni se sa sprovođenjem energetskih sporazuma Kosova i Srbije
Evropska unija je konstatovala da se kasni sa realizacijom Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, koje su Kosovo i Srbija postigli u okviru Briselskog dijaloga, napominjući da se radi o "tehničkim razlozima".
  • 09.08.2022
Kurti sa Kvintom o severu, energetici, dijalogu
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini. Na sastanku je govoreno o energetici, opštinama na severu, političkim događajima na Kosovu i u regionu, te bezbednosnoj situaciji.
  • 09.08.2022
MUP Kosova: Preregistracija na RKS tablice samo uz kosovsku ličnu kartu
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana o registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.
  • 09.08.2022
Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore
Bivši predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Berat Rukići ocenio je da širenje mišljenja u globalnim medijima da može doći do rata na Kosovu utiče negativno na strane investitore.
  • 09.08.2022
Kurti sa Kajarijem: Pozvao na slanje jasnih poruka o „delovanju kriminalnih struktura na severu“

Kosovski premijer, Aljbin Kurti i komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, sastali su se u prostorijama kosovske vlade. Bliska saradnja kosovskih institucija i NATO misije na Kosovu bila je glavna tema sastanka.

  • 09.08.2022