Vesti
Politika

Prekinuti razgovori, nastavak večeras posle 20 sati

Razgovori delegacija Beograda i Prištine koji se od jutros vode u Briselu trenutno su prekinuti zbog obaveza visoke predstavnice EU Federike Mogerini, a biće nastavljeni večeras.

Prekinuti razgovori, nastavak večeras posle 20 sati
Sа sastanka u Briselu (Foto EU)

Mogerini popodne učestvuje na samitu EU-Kina.

Razgovori između dve delegacije pod pokroviteljstvom Mogerini trebalo bi da se nastave večeras u 20.30 sati.

Razgovori su počeli jutros oko 9 sati, a na dnevnom redu su četiri krupna pitanja: Zajednici srpskih opština (ZSO), telekomunikacijama, energetic i "Parku mira" na mostu koji povezuje severni i južni deo Mitrovice

"Napravili smo priličan napredak", rekao je Mustafa novinarima u pauzi dijaloga.

On je kazao da se tokom današnje runde razgovaralo o dva dokumenta, od kojih se jedan odnosi na ZSO, a drugi na telekomunikacije.

"Ja se nadam da ćemo do kraja ove runde postići sporazum o sva četiri pitanja koja su na dnevnom redu", rekao je Mustafa.Ostale vesti

Vučić i Osmani odvojeno sa Šolcom i Makronom u Pragu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovorali su u okviru Samita u Pragu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Francuske Emanuelom Markonom.
  • 07.10.2022
Rifat Ljatifi podneo ostavku na mesto ministra zdravlja
Ministar zdravlja Kosova Rifat Ljatifi podneo je ostavku na tu dužnost koju je obavljao manje od godinu dana. U ostavci koju je podneo premijeru Aljbinu Kurtiju se ne pominje konkretan razlog za to.
  • 07.10.2022
Stojanović: Građani imaju mnogo veću moć nego što misle
Bivši gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović veruje da je aktuelna predsednica opštine Ljiljana Šubarić "odlučila da ispravi svoju grešku" i zatraži poništenje odluke SO o razmeni zemljišta sa albanskim biznismenom u Čaglavici, jer joj je “tako savetovano u Beogradu”.
  • 06.10.2022
I Vjosa Osmani će u Pragu razgovarati sa Makronom i Šolcom
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastaće se u Pragu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.
  • 06.10.2022
Vučić u Pragu sa Makronom i Šolcom o Kosovu, sankcijama Rusiji…
Emanuel Makron, Olaf Šolc i Aleksandar Vučić razgovaraće u Pragu o Kosovu, evropskim integracijama i o strateškom pozicioniranju Srbije prema ratu u Ukrajini i sankcijama Rusiji, javio je RTS.
  • 06.10.2022
Bisljimi: Moguć sastanak Kurtija i Vučića u oktobru

Zamenik kosovskog premijera i glavni pregovarač Prištine u dijalogu s Beogradom Besnik Bisljimi rekao je da bi sastanak Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića mogao da bude održan u oktobru, ali da za to još uvek nema zvanične potvrde.

  • 05.10.2022