Vesti
Politika

Prekinuta sednica kosovskog parlamenta, nastavak u 15 sati

Skupština Kosova nije danas izabrala svog predsednika i potpredsednike jer je sednica prekinuta.
Prekinuta sednica kosovskog parlamenta, nastavak u 15 sati
Zgrada Skupštine Kosova (Foto KIM)

Tokom današnje sednice kosovskog parlamenta formirana je ad hok komisija za verifikaciju mandata, a poslanici su položili zakletvu.

Ipak, skupština nije uspela da izabere predsedništvo jer je predsedavajući zaključio sednicu i pre glasanja.

Naime, poslanici takozvane koalicija PAN tražili su da se rasprava odloži za dva sata, nakon čega je usledilo glasanje o tom predlogu.

Od 120 poslanika, 60 je podržalo predlog o dvočasovnom odlaganju, a druga polovina je bila protiv nakon čega je usledila rasprava poslanika „Samooredeljenje“ i Demokratske partije Kosova o razlozima za odlaganje, a završena je time što je predsedavajući zaključio današnju sednicu.

Kako je najavljeno, sednica će biti nastavljena u 15 sati. Ostale vesti

Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021
Eljezi: Sutra se očekuje objavljivanje konačnih rezultata izbora

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara biće poznati sutra, prenosi KosovaPress.

  • 03.03.2021
Selaković: Posvećeni dijalogu sa Prištinom, problem nedostatak poverenja

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je zvaničnu posetu Berlinu obraćanjem Odboru za EU nemačkog Bundestaga, gde je poručio da Srbija, čiji je spoljnopolitički prioritet punopravno članstvo u EU, ostaje posvećena dijalogu sa Prištinom, pod okriljem Unije, ali ukazao da je ono što je u ovom procesu značajan problem, nedostatak poverenja, prenosi RTS

  • 03.03.2021
“Sporazum”: U iščekivanju zvaničnih rezultata
U novoj emisiji “Sporazum” govorimo o političkoj situaciji na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, sa posebnim akcentom na učešće nevećinskij zajednica. Analiziramo kakve promene na relaciji Priština – Beograd donosi izborni pobednik Aljbin Kurti ako uspe da formira svoju novu vladu.
  • 03.03.2021
Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova.
  • 03.03.2021