Vesti
Politika

Predstavnici Srpske liste u Ranilugu

Država Srbija puno ulaže i pruža podršku Srbima na Kosovu, zauzvrat ne traži ništa, i na nama je da budemo jedintsveni na izborima 14. februara i podržimo Srpku listu, koja je stub našeg opstanka na ovim prostorima, poručili su tokom posete Kosovskom Pomoravlju poslanički kandidati Srpske liste.
Predstavnici Srpske liste u Ranilugu
Predstavnici SL (Foto Kosovo online)

Potpredsednik Srpske Liste Dalibor Jevtić i kandidati za poslanike Jasmina Dedić, Branislav Nikolić, Miloš Perović i gradonačelnik Raniluga Vladica Aritonović obišli su mesta Ranilug, Ropotovo i porodicu Veličković u selu Glogovce.

Porodici Veličković delegacija Srpske liste je saopštila lepu vest, da će u toku ove godine dobiti novu kuću.

"Ja i braća živimo od socijalne pomoći zajedno sa stricem. Imamo kuću koja nije dovoljna za nas četvoricu. Nakon obećanja da ćemo dobiti novu kuću osećaj je fantastičan i srećan sam", rekao je Stefan Veličković.

U Ropotovu su predstavnici Srpske liste svečano otvorili fiskulturnu salu, koju će da koriste učenici Osnovne škole "Trajko Perić".

Prisutne meštane je ministar za Zajednice i povratak Dalibor Jevtić pozvao da na izborima u nedelju 14. februara daju glas za bolji život, nove sportske objekte i kuće.

"Naše jedinstvo će biti snaga i našoj državi Srbiji, predsedniku Aleksandru Vučiću koji će u narednom periodu biti pred mnogim izazovima i pritiscima. Svaki srpski barjak na Kosovu i Metohiji je podrška opstanku,ostanku i podrška životu. Još jednom vas pozivam da 14. februara svi jedinstveno potvrdimo život, budućnost i jos više Srba na ovim prostorima", rekao je Jevtić.

 

GRAFIK 1 - Procenti glasova koje su predstavnici Srpske liste osvajali na kosovskim vanrednim parlamentarnim izborima u opštinama sa Srpskom većinom, 2014-2019.


Kanditakinja za poslanika Jasmina Dedić kazala je da je Srpska lista stub opstanka Srba na ovim prostorima.

"Pozivam da zajedno 14.februara izađemo, budemo jedinstveni i svi glasamo za Srpku listu jer je ona jedini garant našeg opstnka", kazala je Dedić.

Gradonačelnik Raniluga Vladica Aritonović prisutnim meštanima je kazao da saradnjom lokalne samouprave i ministarstvima Vlade Kosova kojim upravljaju ljudi iz Srpske liste imamo rezultate kao što je izgradnja fiskulturne sale u Ropotovu.

"Svi smo danas u objektu koje je finasiralo jedno ministartsvo koje vode predstavnici Srpsk liste. Iz tih razlog izađimo na birališta, zaokružimo Srpsku listu i pružimo podršku ljudima koji će garantovati naš opstanak i ostanak na ovim prostorima", rekao je Aritonović.

Predizbornu kampanju Srpska lista sutra nastavlja u Novom Brdu.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021