Vesti
Politika

Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Petkovićem u Raški

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa institucionalnim i političkim predstavnicima Srba sa Kosova kako bi realizovali dogovore i projekte dogovorene s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi Tanjug.
Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Petkovićem u Raški
Milan Radoičić i Petar Petković na sastanku sa predstavnicima Srba u Raški (Foto Kancelarija za KiM)

Petković je nakon sastanka rekao da je potrebno da se što pre krene sa realizacijom projekata, ali i isplatom paketa finansijske pomoći posebno predviđen za Kosovo gde će svaki nezaposleni čovek dobiti po 200 evra, a dete i svaki punoletan građanin po 100 evra.

"Očekujemo u maju isplatu ove značajne pomoći koju je inicirao predsednik Aleksandar Vučić i značajno je da se sa političkim predstavnicima Srba sa KiM dogovorimo o konkretnim koracima i svemu onome što zajednički treba da uradimo“, rekao je Petković.

On je najavio izgradnju puteva, novih zgrada, bolnica, rekonstrukciju KBC u Severnoj Mitrovici, kao i novi vrtići.

"Sve to pokazuje kolika je želјa države Srbije da pomogne naš narod na Kosovu i Metohiji. Ovim ekonomskim programom država Srbija pokazuje da je uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, da se borimo za konkretnog čoveka i to je prava borba. Naša i molba predsednika Aleksandra Vučića je da svaki naš čovek ostane na Kosovu i Metohiji i čuva svoje ognjište“, istakao je Petković.

On je dodao da će se ovakvi i slični sastanci održavati i u budućnosti, jer je, kako je rekao, važno da se radi zajedno i da se pokaže jedinstvo koje je između ostalog potvrđeno i na nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima.

„Još jednom čestitam Srpskoj listi na istorijskom rezultatu i pobedi i da zajedničkim snagama nastavimo da se borimo i u narednom periodu“, kazao je Petković.

Na svom Fejsubuk profilu Petković je napisao da su obezbedili još 50 radnih mesta za žene iz opštine Leposavić koje će raditi u pogonu fabruke "Lus tekstil" u Raški.

"Nastavljamo borbu za opstanak i ostanak našeg naroda", poručio je Petković.


Обезбедили смо још 50 радних места за жене из општине Лепосавић које ће радити у погону фабрике „Лус текстил". Настављамо заједничку борбу за останак и опстанак нашег народа на #КиМ. 🇷🇸

Posted by Др Петар Петковић on Четвртак, 04. март 2021.

 Ostale vesti

Kurti putuje u Brisel naredne nedelje, ne sastaje se sa Vučićem
Kosovski premijer Aljbin Kurti boraviće sledeće nedelje u Briselu, gde će se sastati sa predstavnicima EU, ali neće biti susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio je portparol kosovske vlade Perparim Kruezeiu.
  • 21.04.2021
Nakon formiranja novih kosovskih vlasti i odluke da će premijer Aljbin Kurti predvoditi kosovsku delegaciju u razgovorima sa Beogradom, postavlja se  pitanje kakva su očekivanja Međunarodne zajednice, a pre svega EU i SAD, od nastavka dijaloga u Briselu.
  • 21.04.2021
Demokracija: Kurti i Vučić sledeće nedelje u Briselu, a potom u Parizu
Pozivajući se na međunarodne izvore prištinski portal "Demokracia.com" objavio je da se sledeće nedelje očekuje da kosovski premijer Aljbin Kurti otputuje u Brisel kako bi se sastao sa visokim evropskim zvaničnicima.
  • 21.04.2021
Palestina od islamskih zemalja traži prekid odnosa sa Prištinom
Palestina je zatražila od zemalja članica Organizacije islamske saradnje da prekinu odnose sa Kosovom, zbog odluke vlasti u Prištini da otvore ambasadu u Jerusalimu, saznaju Novosti.
  • 20.04.2021
„SAD podržavaju napore za nastavak dijaloga BG i PR“
„SAD nastaviće da podržavaju napore za obezbeđivanje stabilnog mira i produktivnog dijaloga između Kosova i Srbije, i konačno postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji, za koji verujemo da treba da bude usredsređen na recipročnom priznanju“, navodi se u pismu predsednika SAD Džozefa Bjadena upućnom predsednici Kosova Vjosi Osmani.
  • 20.04.2021
Makron: BG i PR kroz dijalog da konačnog sporazuma
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je pregovore Beograda i Prištine u Briselu potrebno nastaviti kako bi se došlo do postizanja konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma.
  • 20.04.2021