Vesti
Politika

Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Petkovićem u Raški

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa institucionalnim i političkim predstavnicima Srba sa Kosova kako bi realizovali dogovore i projekte dogovorene s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi Tanjug.
Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Petkovićem u Raški
Milan Radoičić i Petar Petković na sastanku sa predstavnicima Srba u Raški (Foto Kancelarija za KiM)

Petković je nakon sastanka rekao da je potrebno da se što pre krene sa realizacijom projekata, ali i isplatom paketa finansijske pomoći posebno predviđen za Kosovo gde će svaki nezaposleni čovek dobiti po 200 evra, a dete i svaki punoletan građanin po 100 evra.

"Očekujemo u maju isplatu ove značajne pomoći koju je inicirao predsednik Aleksandar Vučić i značajno je da se sa političkim predstavnicima Srba sa KiM dogovorimo o konkretnim koracima i svemu onome što zajednički treba da uradimo“, rekao je Petković.

On je najavio izgradnju puteva, novih zgrada, bolnica, rekonstrukciju KBC u Severnoj Mitrovici, kao i novi vrtići.

"Sve to pokazuje kolika je želјa države Srbije da pomogne naš narod na Kosovu i Metohiji. Ovim ekonomskim programom država Srbija pokazuje da je uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, da se borimo za konkretnog čoveka i to je prava borba. Naša i molba predsednika Aleksandra Vučića je da svaki naš čovek ostane na Kosovu i Metohiji i čuva svoje ognjište“, istakao je Petković.

On je dodao da će se ovakvi i slični sastanci održavati i u budućnosti, jer je, kako je rekao, važno da se radi zajedno i da se pokaže jedinstvo koje je između ostalog potvrđeno i na nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima.

„Još jednom čestitam Srpskoj listi na istorijskom rezultatu i pobedi i da zajedničkim snagama nastavimo da se borimo i u narednom periodu“, kazao je Petković.

Na svom Fejsubuk profilu Petković je napisao da su obezbedili još 50 radnih mesta za žene iz opštine Leposavić koje će raditi u pogonu fabruke "Lus tekstil" u Raški.

"Nastavljamo borbu za opstanak i ostanak našeg naroda", poručio je Petković.


Обезбедили смо још 50 радних места за жене из општине Лепосавић које ће радити у погону фабрике „Лус текстил". Настављамо заједничку борбу за останак и опстанак нашег народа на #КиМ. 🇷🇸

Posted by Др Петар Петковић on Четвртак, 04. март 2021.

 Ostale vesti

Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021
Kurti sa predstavnicima velike petorke i EU o kretanjima na Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti susreo se sinoć sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom kancelarije EU na Kosovu.
  • 03.12.2021
’’Pič je dobar čovek u loše vreme za Balkan’’
Trenutno se Srbija smatra glavnim problemom, zbog toga je dobro što je došao čovek koji poznaje Srbiju, ovdašnje vođstvo, koji će imati autoriteta da ih ubedi da malo promene politike i da se, Srbija opredeli hoće li da bude u NATO-u ili protiv, rekao je za RTV Kim direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić u komentaru imenovanja Stjuarta Piča od strane britanskog premijera Borisa Džonsona na mesto specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan. Miodrag Marinković iz Centra za afirmativnu društvenu akciju (CASA), Pičovu novu poziciju sagledava kao potrebu Velike Britanije da posle izlaska iz EU očuva svoju aktivnu ulogu u regionu, ne samo zbog bezbednosnih pretnji, već i zbog rastućeg uticaja Rusije u Srbiji i Bosni.
  • 02.12.2021