Vesti
Politika

Predstavnici Srpske liste na konsultacijama sa Kurtijem i Osmanijevom

Delegacija Srpske liste predvođena predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednikom Daliborom Jevtićem učestvovala je na konsultacijama na poziv kandidata za premijera Aljbina Kurtija i kandidatkinje za predsednicu Vjose Osmani, a u vezi sa formiranjem institucija nakon vanrednih parlamentarnih izbora, saopšteno je iz ove partije. 
Predstavnici Srpske liste na konsultacijama sa Kurtijem i Osmanijevom
Goran Rakić i Dalibor Jevtić na sastanku sa Aljbinom Kurtijem i Vjosom Osmani (Foto Ekonomia online)

Kako se navodi, Kurti i Osmani su obavestili predstavnike Srpske liste da će se 22. marta održati konstitutivna sednica skupštine, a neposredno nakon nje i sednica na kojoj će se birati nova Vlada.

Dodaje se, da su predstavnici ove partije Vjosi Osmani i Aljbinu Kurtiju "preneli stavove da su kao legalni i legitimni predstavnici srpskog naroda, spremni na konsultacije i razgovore sa ciljem unapređenja uslova u kojima danas žive Srbi i da će sve partije koje dele ove stavove u Srpskoj listi imati sagovornika", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima. Ostale vesti

Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021
Kurti: Uskoro naplata struje na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju.
  • 25.11.2021
Gervala: Rat je ponovo pretnja Balkanu
"Moraju se preduzeti hrabri koraci protiv onih koji promovišu destabilizaciju susednih zemalja u regionu, kao što su Srbija i Rusija, delimično Kina, da bi se ublažila ova velika opasnost", rekla je ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala na sastanku Partnerske komisije na ministarskom nivou Američko-jadranske povelje (A5) koji se održava u Zagrebu.
  • 25.11.2021