Vesti
Politika

Predstavnici Srpske liste danas sa Brnabić i Đurićem

Predstavnici Srpske liste razgovaraće danas u Beogradu sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem.
Predstavnici Srpske liste danas sa Brnabić i Đurićem
Đurić sa predstavnicima Srpske liste (Foto Tanjug)

Sastanak dolazi dan nakon što su Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova postigli dogovor o koaliciji.

Osim ove dve partije koje će činiti vladu, u ovoj instituciji Kosova biće predstavnici Srpske liste koji su na oktobarskim izborima osvojili najviše glasova Srba sa Kosova.

Njima će, kako se očekuje, biti dodeljena dva ministarska mesta.

Pretpostavlja se da će upravo to biti tema današnjeg sastanka.

Kako je saopšteno iz kabineta premijerke Srbije, sastanak će biti održan u 12 sati u Palati Srbija.

Po završetku sastanka predviđene su izjave za medije.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020