Vesti
Politika

Predstavnici institucija čestitali Novu godinu

Zdravlje, sreću i uspeh poželeli su kosovski politički predstavnici u novoj 2021. godini.

Srećnu i uspešnu 2021. godinu građanima su poželeli premijer Kosova Avdulah Hoti, v.d. predsednica Vjosa Osmani, potpredsednik Vlade Goran Rakić, gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, ali i opština.

Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić, uputio je čestitku građanima povodom Nove 2021. godine.

“Neka vam predstojeća godina donese zdravlje i sreću. Uveren sam da marljivim radom i velikim trudom možemo da doprinesemo stvaranju boljih uslova za život i većem napretku na svim poljima. Želim vam mirnu i uspešnu Novu godinu, nadajući se da ćemo pronaći više vremena, razumevanja i tolerancije za ljude oko sebe”, napisao je Rakić u čestitki.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić svim građanima želi srećnu Novu 2021. godinu, i ističe da iskreno veruje da će predstojeća godina biti bolja i uspešnija od prethodne u svim oblastima.

”Iza nas je teška godina puna iskušenja i problema sa kojima smo se suočavali, naročito kada je u pitanju pandemija virusa kovid-19. Upravo zato u 2021. godini vam pre svega želim dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću. Ni Nova godina neće biti laka ali iskreno verujem da će biti bolja od prethodne u svakom smislu”, navodi se u čestitki Jevtića.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević svim građanima je poželeo dobro zdravlje, kako bi Nova 2021. godina bila ispunjena srećom i uspehom.

„Želim da sa optimizmom uđemo u Novu godinu, da ne podstičemo i ne ističemo razlike među nama, već da pronalazimo tačke koje nas spajaju ili makar približavaju jedne drugima. To je zajednički interes svih nas, a pre svega mladih generacija prema kojima bismo svi morali da imamo istu obavezu: da im ostavimo Severnu Mitrovicu stabilnu i razvijenu, bez podela i hipoteka prošlosti“, poručio je Radojević.

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice, Adrijana Hodžić, uputila je čestitku svim građanima povodom nastupajuće 2021. godine.

“Neka vam Nova godina donese dobro zdravlje, mnogo ljubavi, uspeha, sreće i nove šanse za napredak na ličnom, porodičnom i profesionalnom planu. U 2021. godinu zakoračite sa puno entuzijazma, hrabrosti, volje i elana da zajedno stvaramo lepšu i bolju budućnost za sve”, navodi se u čestitki.

Osim predstavnika aktuelne vlasti, čestitku građanima uputili su čelnici i svi zaposleni u Domu kulture u Gračanici.

"Ova godina suočila nas je sa mnogim izazovima, ali smo uspeli da, uz vašu pomoć i podršku, pronađemo načine kako da uz muziku, književnost, pozorište i umetnost prebrodimo najteže trenutke. Ovu godinu, pamtićemo po onlajn događajima i programu „Кultura u doba korone“ u okviru koga smo organizovali više od stotinu događaja, ali i po projekcijama filma „Dara iz Jasenovca“ srpskog kandidata za Oskara. Želimo vam da i u nastupajućoj godini ostanete zdravi, odgovorni i puni razumevanja za ljude oko vas", navodi se u čestitki Doma kulture Gračanica.Ostale vesti

Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstevena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021
Kosnet: Američki vojnici nisu poginuli radi velike Albanije ili velike Srbije
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet usprotivio se formiranju takozvane velike Albanije i rekao da "američki vojnici nisu poginuli da bi stvorili veliku Albaniju ili veliku Srbiju".
  • 26.01.2021
Rakić, Jevtić i Simić u opštini Gračanica
Potpredsednik tehničke vlade Kosova Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Кosova Igor Simić u poseti su opštini Gračanica.
  • 26.01.2021
IPŽP sutra odlučuje o žalbama stranaka
Izborni panel za žalbe i predstavke sutra će doneti odluku na osnovu žalbi koje su pojedine političke partije podnele CIK-u nakon odluke za neverifikaciju određenih lista.
  • 25.01.2021
Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021
Haradinajeva partija podnela žalbu na odluku CIK-a
Pošto Centralna izborna komisija nije verifikovala listu kandidata, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja podnela je žalbu Izbornom veću za zalbe i predstavke.
  • 23.01.2021