Vesti
Politika

’’Predstavićemo u SE rezoluciju o neutemeljenosti Martijevog izveštaja’’

Albanija će predstaviti rezoluciju Savetu Evrope koja će se ticati potpune neutemeljenosti izveštaja bivšeg švajcarskog senatora Dika Martija i ruskog uticaja, izjavio je premijer Albanije Edi Rama u Prištini, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.
’’Predstavićemo u SE rezoluciju o neutemeljenosti Martijevog izveštaja’’
Edi Rama (Foto EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

Pripremamo rezoluciju za albanski parlament, a onda ću lično ići u Strazbur, i prvom prilikom je tamo predstaviti, nadam se u septembru, rekao je Rama, prenosi RTK.

Rama je rekao da će govoriti o ruskom uticaju na priču o „žutoj kući“ i trgovini organima, jer se ta optužba za trgovinu organima ponovlja u drugim kontekstima.

To bi trebalo da čuju i sponzori tog Specijalnog tribunala, čuti da je taj tribunal stvoren da odgovori na te navode Dika Martija. U optužnici nema ništa od ovih navoda, protiv Tačija, Veselija, Krasnićija i Seljimija, dakle nula, rekao je Rama.

Svi imamo pravo da verujemo da ovde nisu nimalo dobronamerne ruke prema Kosovu, nimalo dobronamerne prema Albancima, koji su promovisali ovaj odnos, rekao je Rama i naglasio da je njegova poseta porodici nekadašnjeg predsednika Hašima Tačija bila privatna.

Moj odnos sa predsednikom Tačijem je dobro poznat. U izveštaju sam, kada sam odgovorio na pitanje zašto ćete ga sresti u Hagu, napisao velikim slovima - nedostaje mi, rekao je Rama.Ostale vesti

Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022
„Ovo nije protest protiv plaćanja struje, već protiv tajnih dogovora“
Građanska inicijativa "Srpski opstanak" organizovala je u centru Kosovske Mitrovice protest zbog sporazuma o energetici koji je pre nekoliko dana potpisan u Briselu od strane delegacija Beograda i Prištine, navodeći da je isti sklopljen bez dozvole i saglasnosti naroda koji živi na severu Kosova.
  • 24.06.2022