Vesti
Politika

Predsednik veruje i „boriće se“, ali ne zna šta će biti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se boriti i da veruje da će se obezbediti da ljudi koji žive na Kosovu glasaju na parlamentarnim i predsedničkim izborima 3. aprila.
Predsednik veruje i „boriće se“, ali ne zna šta će biti
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike Bizerba u Valjevu (Foto FoNet/Instagram predsednika Srbije)

Upitan za komentar o tome da dogovor sa Prištinom o tablicama za motorna vozila ističe 1. aprila, Vučić je rekao da ne zna šta će biti sa izborima, a kamoli sa tablicama.

„Ni za kog više ne postoji ništa sem sukoba Rusija – Ukrajina i Ukrajina – Zapad“, rekao je Vučić.

On je poručio da je sada najvažnije da se sačuvaju mir i stabilnost.

Upitan o EUFOR-u u Bosni i Hercegovini, Vučić je rekao da su oni tamo legalno i "neka čuvaju mir".

"Da se nismo pridružili osudi Rusije, ne bismo imali pravo da ističemo da je Kosovo deo Srbije"

Predsednik Vučić je izjavio da Srbija ne bi imala moralno pravo da ističe da je Kosovo njen deo da se nije pridružila osudi invazije Rusije na Ukrajinu u okviru Ujedinjenih nacija.

Komentarišući navode opozicije da je Vučić doneo odluku da se Srbija pridruži osudi Rusije jer je ucenjen od Zapada, on je za TV B92 kazao da nikada ništa nije ukrao, da nema račune u inostranstvu i da njega niko ne može da ucenjuje.

Vučić je rekao da je Srbija "jedina zemlja u Evropi" koja se nije našla na ruskoj listi neprijateljskih zemalja.

"Sačuvaj me Bože takve hrabrosti pa da prođemo kao 2004, 2008. i svih onih godina kada su oni (sadašnja opozicija) vladali", naveo je Vučić.Ostale vesti

Vejvoda: Srbija ne može da zadrži neutralnost
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je da Srbija ne može da zadrži neutralnost, navodeći da je Srbija išla u NATO do 2004. godine, i da su za vreme premijera Zorana Đinđića počeli razgovori oko ulaska u punopravno članstvo Alijanse, "ne zanemarujući nipošto zločin koji je učinjen".
  • 28.06.2022
Nakon Prištine, Lajčak i u Beogradu
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak posetiće Beograd od 29. juna do 1. jula, saopštila je danas mreža EU info.
  • 28.06.2022
Lajčak: Rešavanje pitanja nestalih ostaje hitno

Izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je na Tviteru da je posetio Resursni centar za nestala lica u Prištini i naveo da je hitno rešavanje sudbine više od 1.600 ljudi.

  • 28.06.2022
Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
  • 27.06.2022
Policija blokirala centar Goraždevca
"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
  • 27.06.2022
Spreman operativni plan KP za obeležavanje Vidovdana
Kosovska policija (KP) je saopštila da je preduzela sve mere za upravljanje bezbednosnom situacijom pre, za vreme i posle obeležavanja Vidovdana.
  • 27.06.2022