Vesti
Politika

Predsednica CIK-a upozorava stranke na kazne

Predsednica CIK-a Valjdete Daka, upozorila je da političke partije koje se tokom izborne kampanje ne pridržavaju pravila kampanja i zakonskih odredbi mogu bit kažnjene novčanim kaznama.
Predsednica CIK-a upozorava stranke na kazne
Valjdete Daka (Foto Tanjug)

Povodom početka izborne kampanje, predsednica Centralne izborne komisije, Valjdete Daka, pozvala je stranke da se pridržavaju pravila i ne koriste uvredljiv jezik tokom predizborne kampanje.

"Kao predsednica Centralne izborne komisije pozivam sve političke partije i sve učesnike izbornih kampanja da se ovih dana pridržavaju propisanih pravila, da se poštuje Zakon o opštim izborima, da poštuju pravila predizborne kampanje, da jezik koji koriste tokom kampanje bude demokratski, a ne ponižavajući," rekla je Daka.Ostale vesti

Vejvoda: Brisel će insistirati na ispunjavanju dogovora o ZSO
Stalni član Bečkog instituta društvenih nauka i direktor "Jurops Fjučr Pridžekt" Ivan Vejvoda ocenio je da će Evropska unija (EU) insistirati na ispunjavanju dogovora Beograda i Prištine iz aprila 2013, prenosi Beta.
  • 08.08.2020
Prekinuta sednica, DSK traži izmene nacrta zakona o OVK
U kosovskoj skupštini prekinuta je rasprava o nacrtu zakona o zaštiti vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, kojim se "svaki javni zvaničnik i građanin Kosova obavezuje da poštuje i štiti ratne vrednosti utvrđene i štiti imidž OVK". Rasprava će biti nastavljena u četvrtak, sledeće nedelje.
  • 08.08.2020
Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020
Ako bude usvojen u svom trenutnom formatu, Zakon o vrednostima OVK će potkopati lokalne i međunarodne napore da dodatno jača poštovanje osnovnih prava na Кosovu, poruka je EU na najavljeno usvajanje ovog zakona u kosovskoj Skupštini.
  • 07.08.2020
„Postoji mogućnost obaranja vlade“
Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi,  te da imaju dovoljan broj glasova. Analitičari veruju da je obaranje vlade moguće.
  • 07.08.2020
Vučić o dijalogu: Hoćemo suštinske razgovore koji rešavaju probleme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da je Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da oni rešavaju probleme.
  • 07.08.2020