Vesti
Politika

Predsedavajući OEBS-a Osmani u poseti Kosovu

Predsedavajući OEBS-a i ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani boravi na Kosovu.
Predsedavajući OEBS-a Osmani u poseti Kosovu
Bujar Osmani i Donika Gervala (Foto Tviter@Bujar_O)

Osmani se najpre sastao sa zamenicom premijera i ministarkom inostranih poslova Donikom Gervalom, a planirani su i susreti sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani i premijerom Aljbinom Kurtijem.

""Dobar sastanak sa Gervalom-Šarc. Kao predsedavajući OEBS-a, cenim partnerstvo koje OEBS Kosovo uživa sa institucijama i naglašava našu posvećenost bliskoj saradnji sa svim OEBS partnerima da obezbede najbolju moguću podršku", naveo je Bujar Osmani u objavi na Tviteru.

Zajedno sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu Majklom Davenportom Osmani će razgovarati sa učesnicima OEBS-ove Akademije mladih i posetiće Kosovsku akademiju za javnu bezbednost u Vučitrnu kako bi se sreo sa novom generacijom policijskih kadeta iz svih zajednica.

Bujar Osmani će zatim otići u Mitrovicu kako bi učestvovao u diskusiji sa lokalnim organizacijama građanskog društva koje rade sa mladima i decom iz ranjivih zajednica.

Podsetimo, Osmani je na Kosovo doputovao iz Beograda.Ostale vesti

„Kurti nema pravo da iznosi u javnost imena osumnjičenih za nemire“
Poznavaoci političkih i bezbednosnih pitanja na Kosovu ocenili su da premijer Aljbin Kurti nema pravo da se meša u poslove pravosudnog sistema, a još manje da iznosi u javnost imena osoba osumnjičenih za nerede na severu Kosova poslednjih dana.
  • 10.06.2023
Kosovska vlada o Raminom nacrtu statuta za ZSO
Kosovska vlada se izjasnila povodom nacrta statuta koji je predložio premijer Albanije, Edi Rama. Prema navodima izvršne vlasti, Kosovu je potrebna podrška, ali ne i posrednici.
  • 10.06.2023
"Na terenu ne postoji volja za izlazak na izbore u četiri opštine na severu Kosova, kaže glavna i odgovorna urednica portala KoSSev Tatjana Lazarević. "Ipak to ne znači da Vučić ne može da ih ubedi. Ali, mislim i da je Vučić svestan toga da će mnogo više izgubiti ako bi u ovom trenutku takve zahteve izneo pred Srbe", kazala je Lazarevićeva u novom izdanju emisije "Dogovor!?" Radija Kim. Politički analitičar Fadilj Ljepaja kaže da je pitanje da li će Srbi izaći na izbore, dok Miodrag Milićević iz Aktiva smatra da su izbori samo polurešenje.
  • 10.06.2023
Bisljimi: Ne možemo da žrtvujemo suverenitet da bi Srbija napustila rusku orbitu
Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi je izjavio da Vlada Kosova ne može da "žrtvuje svoj suverenitet zarad međunarodnih interesa da Srbija napusti rusku orbitu".
  • 10.06.2023
Haradinaj: Poslednji trenutak da Kurti pređe na pravu stranu

Kosovo prolazi kroz teške trenutke, zbog tvrdoglavosti premijera i neodlučnosti predsednice, saopštio je lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

  • 10.06.2023
Završen još jedan protest ’’Srbija protiv nasilja’’
Učesnici šestog protesta "Srbija protiv nasilja" večeras su nešto posle 21.30 počeli da se razilaze sa raskrsnice ispred zgrade Vlade Srbije.
  • 09.06.2023