Vesti
Politika

Povučen Nacrt zakona o izborima, sednica za izbor predsednika od 18h

Neposredno pre sednice za izbor predsednika Kosova, Samoopredeljenje je iz procedure povuklo izmene Nacrta zakona o opštim izborima, prenosi Ekonomija Onlajn. Sednica Skupštine za izbor predsednika počeće u 18 časova.
Povučen Nacrt zakona o izborima, sednica za izbor predsednika od 18h
Skupština (Foto arhiva Kim)

Samoopredeljenje je, nakon sastanka predsedništva Skupštine, povuklo Zakon o opštim izborima iz Skupštine Kosova neposredno pred početak sednice za izbor predsednika Kosova.

Povlačenje zakona tražili su predstavnici opozicije, među kojima i DSK. Istovremeno Samoopredeljenje je zahtevalo od ove stranke da njeni poslanici budu prisutni u sali tokom sednice na kojoj će se birati predsednik.

Sednica Skupštine je zakazana za 18 sati.

Povodom najavljene sednice oglasio se i američki ambasador Filip Kosnet. On je na društvenim mrežama napisao da stav američke vlade ostaje nepromenjen.

"Podržavamo glasanje skupštine za predsednika. Pozivamo sve poslanike Skupštine da ispune svoje obaveze prema narodu Kosova učešćem u glasanju kako bi se osigurao kvorum", napisao je Kosnet.

 


The U.S. Government position remains unchanged. We support an Assembly vote for President. We call on all members of...

Posted by U.S. Embassy Pristina, Kosovo on Субота, 03. април 2021.Ostale vesti

Šest slučajeva nepoštovanja izbornog zakona i ometanja glasanja
Državni tužilac Kosova saopštio je da je do juče na celoj teritoriji Kosova, u vezi sa izbornim procesom, registrovano šest slučajeva u koje je uključeno 14 osoba, od kojih je 13 pritvoreno. U opštini Klokot uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su počinile krivična dela kršenje slobodnog opredeljenja birača i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem.
  • 18.10.2021
Šubarić zahvaljuje građanima i predsedniku Vučiću

Prvi put nakon pobede na lokalnim izborima u Gračanici oglasila se Ljiljana Šubarić i to putem društvene mreže Fejsbuk.

  • 18.10.2021
Petković čestitao Srpskoj listi
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi pobedu na kosovskim lokalnim izborima.
  • 18.10.2021
Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021