Povećati broj policijskih službenika i aktivnije delovanje patrola

Opštinski Odbor za bezbednost danas je održao vanrednu sednicu povodom učestalih slučajeva krađa i obijanja porodičnih domaćinstva na teritoriji opštine Gračanica. Zaključeno je da je neophodno hitno povećanje broja policijskih službenika, kao i aktivnije delovanje policijskih patrola na terenu, posebno od ponoći do ranih jutarnjih časova.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sednice Skupštine Opštine Gračanica (Foto: Kim)

Odbor za bezbednost je pozvao stanovništvo opštine Gračanica na saradnju i poručio da, sve sumnjive aktivnosti kao i sumnjiva kretanja pojedinaca prijave Policijskoj stanici u Gračanici. Pozvao je i sve institucije i bezbednosne organe na međusobnu saradnju, uključujući posebno Policiju, Tim KFOR-a za saradnju i nadgledanje.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je nakon sednice istakao važnost preventivnog delovanja, kako bi se sprečili napadi na imovinu stanovništva opštine Gračanica i veću komunikaciju sa samim meštanima.

“Bio je ovo jedan kontruktivan sastanak. Izneli smo sve problem i jednoglasno su usvojeni svi zaključci koje sam predložio. Policija, i mi kao opština, nastojaćemo da svi zaključci budu sprovedeni u delo. Ono što je glavna poruka sa ovog sastanka jeste da svi moramo da se uključimo u predstojeće aktivnosti, tj. da ćemo nastojati na tome da sami meštani opštine Gračanica budu što aktivniji u rešavanju problema, tako što će svaku sumnjivu situaciju ili sumnjivu osobu da prijave policiji“, poručio je Popović.

On je naglasio i da među meštanima postoji velika uznemirenost zbog učestalih pljački i kriminalnih radnji od početka ove godine.

“Na nama kao opštini je da apelujemo i da stalno budemo u kontaktu sa našim građanima i da koliko god možemo sugerišemo, odnosno pomognemo policiji da odradi stvari na pravi način“.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković kazao je da su učestale krađe prisutne na celoj teritoriji Kosova, a da je uprkos poslednjim incidentima bezbednosna situacija u opštini Gračanica na jednom zadovoljavajućem nivou.

“U policijskoj stanici ima dovoljan broj policijskih službenika da adekvatno odgovaraju na sve incidente. S obzirom na to da je u toku školovanje novih pripadnika policije Kosova, nadam se da će od septembra policijska stanica u Gračanici imati jedan optimalan broj policijskih službenika nove generacije” poručio je Trajković.

Na sednici su prisustvovali predstavnici KFOR-a, kao i svi članovi odbora, koji čine između ostalih i predstavnici SO Gračanica, policije, crkve, nevladinih organizacija, obrazovnih i zdravstvenih institucija.

Ostale vesti

 • Dačić: Prekid povlačenja priznanja ne može biti kompromis za takse

  Dačić: Prekid povlačenja priznanja ne može biti kompromis za takse

  Pritisak na Prištinu treba da bude mnogo jači da bi oni ukinuli takse i tu bi pomoć SAD bila najkorisnija, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući posetu izaslanika Ričarda Grenela Prištini, dodajući da prekidanje kampanje za povlačenje priznavanja Kosova ne može biti kompenzacija za ukidanje taksi.

 • Ista poruka Grenela i iz sedišta DSK

  Ista poruka Grenela i iz sedišta DSK

  Specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, ponovio je i nakon susreta sa liderom Demokatske partije Kosova Isom Mustafom da se drži podalje od političkih pitanja i da mu je fokus na ekonomskim pitanjima.

 • Vučić: Neophodno da se ukinu takse

  Vučić: Neophodno da se ukinu takse

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra značajnom energiju i entuzijazam predstavnika Vašingtona u cilju da se ubrza nastavak dijaloga, ali ističe da to ne ide tako lako i da najpre moraju biti ukinute takse.

 • Grenel: Treba ukinuti takse

  Grenel: Treba ukinuti takse

  Specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, završio je sastanak sa liderom Pokreta Samoopredjeljenje, Albinom Kurtijem.

 • Predstavnici Kancelarije za KiM danas u Zubinom Potoku

  Predstavnici Kancelarije za KiM danas u Zubinom Potoku

  Zamenik direktora Kancelarije za KiM, Miljan Ranđelović i pomoćnik direktora, Borislav Tajić, održaće danas u zgradi opštine u Zubinom Potoku u 13 sati sastanak sa rukovodstvom ove Opštine i sa čelnicima kulturnih, prosvetnih i javnih preduzeća.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane