Vesti
Politika

Povećati broj policijskih službenika i aktivnije delovanje patrola

Opštinski Odbor za bezbednost danas je održao vanrednu sednicu povodom učestalih slučajeva krađa i obijanja porodičnih domaćinstva na teritoriji opštine Gračanica. Zaključeno je da je neophodno hitno povećanje broja policijskih službenika, kao i aktivnije delovanje policijskih patrola na terenu, posebno od ponoći do ranih jutarnjih časova.
Povećati broj policijskih službenika i aktivnije delovanje patrola
Sa sednice Skupštine Opštine Gračanica (Foto: Kim)

Odbor za bezbednost je pozvao stanovništvo opštine Gračanica na saradnju i poručio da, sve sumnjive aktivnosti kao i sumnjiva kretanja pojedinaca prijave Policijskoj stanici u Gračanici. Pozvao je i sve institucije i bezbednosne organe na međusobnu saradnju, uključujući posebno Policiju, Tim KFOR-a za saradnju i nadgledanje.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je nakon sednice istakao važnost preventivnog delovanja, kako bi se sprečili napadi na imovinu stanovništva opštine Gračanica i veću komunikaciju sa samim meštanima.

“Bio je ovo jedan kontruktivan sastanak. Izneli smo sve problem i jednoglasno su usvojeni svi zaključci koje sam predložio. Policija, i mi kao opština, nastojaćemo da svi zaključci budu sprovedeni u delo. Ono što je glavna poruka sa ovog sastanka jeste da svi moramo da se uključimo u predstojeće aktivnosti, tj. da ćemo nastojati na tome da sami meštani opštine Gračanica budu što aktivniji u rešavanju problema, tako što će svaku sumnjivu situaciju ili sumnjivu osobu da prijave policiji“, poručio je Popović.

On je naglasio i da među meštanima postoji velika uznemirenost zbog učestalih pljački i kriminalnih radnji od početka ove godine.

“Na nama kao opštini je da apelujemo i da stalno budemo u kontaktu sa našim građanima i da koliko god možemo sugerišemo, odnosno pomognemo policiji da odradi stvari na pravi način“.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković kazao je da su učestale krađe prisutne na celoj teritoriji Kosova, a da je uprkos poslednjim incidentima bezbednosna situacija u opštini Gračanica na jednom zadovoljavajućem nivou.

“U policijskoj stanici ima dovoljan broj policijskih službenika da adekvatno odgovaraju na sve incidente. S obzirom na to da je u toku školovanje novih pripadnika policije Kosova, nadam se da će od septembra policijska stanica u Gračanici imati jedan optimalan broj policijskih službenika nove generacije” poručio je Trajković.

Na sednici su prisustvovali predstavnici KFOR-a, kao i svi članovi odbora, koji čine između ostalih i predstavnici SO Gračanica, policije, crkve, nevladinih organizacija, obrazovnih i zdravstvenih institucija.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021