Potvrda rezultata kosovskih izbora najranije početkom novembra

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu neće biti potvđeni pre početka novembra, izjavio je portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto arhiva Kim)

U CIK-u veruju da će potvrđivanje rezultata biti u skladu sa vremenskim okvirom koji su poštovali i na prethodnim izborima.

Nakon izbora 2014. i 2017. godine, navodi list Zeri, CIK-u je bilo potrebno oko mesec dana da izađe sa konačnim rezultatima.

"U 2014. godini od dana glasanja do potvrđivanja konačnih rezultata prošlo je 27 dana, a u 2017. godini trebalo je dan duže. CIK čini sve da se zadrži u istom vremenskom roku", rekao je Eljezi.

Istovremeno, u Centru za brojanje i rezultate još se vrši ponovno brojanje glasačkih listića sa 530 biračkih mesta. Do danas su prebrojani glasovi sa nešto više od polovine glasačkih mesta.

Prema preliminarnim rezultatima, na izborima je najviše glasova birača dobio pokret "Samoopredeljenje", zatim Demokratski savez, Demokratska partija, koalicija Alijanse za budućnost i Socijaldemokratske partije, Srpska lista je peta, dok je koalicija Nisme i Alijanse novo Kosovo na ivici za prolazak cenzusa od pet odsto.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane