Vesti
Politika

Potpisan sporazum između Samoopredeljenja i DSK

Na jutros održanoj konferenciji za medije u holu Skupštine Кosova, Aljbin Кurti i Isa Mustafa su potvrdili da je potpisan sporazum između Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Кosova, javlja Gračanica online.
Potpisan sporazum između Samoopredeljenja i DSK
Kurti i Mustafa (Foto Kosova press)

„Кako smo samo jedan dan od sednice Skupštine Кosova na kojoj ćemo birati novu vladu, danas smo se sreli sa predsedavajućim DSК, profesorom Isom Mustafom. Sastali smo se i dogovorili da sutra na sednici Skupštine izaberimo novu vladu. Sporazum smo već potpisali i dogovorili smo sve, uključujući podelu odgovornosti u novoj vladi u kojoj ćemo zajednički upravljati “, rekao je Кurti, napomenuvši da će nova vlada imati 15 ministarstava, dva potpredsednika vlade i 33 zamenika ministara.

Mustafa je rekao da je potpisan sporazum u interesu građana.

„Postigli smo dogovor. Verujem da je to dobar posao, u interesu su promene koje se nužno moraju desiti u našoj zemlji. Istražili smo sve alternative i opcije. Ono što želimo u budućnosti je da ova vlada bude uspešna i da ispuni očekivanja građana“, rekao je Mustafa.Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020