Vesti
Politika

Potpisan sporazum između Samoopredeljenja i DSK

Na jutros održanoj konferenciji za medije u holu Skupštine Кosova, Aljbin Кurti i Isa Mustafa su potvrdili da je potpisan sporazum između Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Кosova, javlja Gračanica online.
Potpisan sporazum između Samoopredeljenja i DSK
Kurti i Mustafa (Foto Kosova press)

„Кako smo samo jedan dan od sednice Skupštine Кosova na kojoj ćemo birati novu vladu, danas smo se sreli sa predsedavajućim DSК, profesorom Isom Mustafom. Sastali smo se i dogovorili da sutra na sednici Skupštine izaberimo novu vladu. Sporazum smo već potpisali i dogovorili smo sve, uključujući podelu odgovornosti u novoj vladi u kojoj ćemo zajednički upravljati “, rekao je Кurti, napomenuvši da će nova vlada imati 15 ministarstava, dva potpredsednika vlade i 33 zamenika ministara.

Mustafa je rekao da je potpisan sporazum u interesu građana.

„Postigli smo dogovor. Verujem da je to dobar posao, u interesu su promene koje se nužno moraju desiti u našoj zemlji. Istražili smo sve alternative i opcije. Ono što želimo u budućnosti je da ova vlada bude uspešna i da ispuni očekivanja građana“, rekao je Mustafa.Ostale vesti

Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan
Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
  • 13.08.2020
Dačić: Priština laže, ne želi kompromis
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija bila jasna da želi kompromis u rešavanju kosovskog problema i da želi dijalog, ali "ne prihvata nametanje unapred pripremljenih rešenja".
  • 13.08.2020
Haradinaj kandidat za kosovskog predsednika
Alijansa za budućnost Kosova kandidovaće svog predsednika Ramuša Haradinaja za kosovskog predsednika, ako Hašimu Tačiju bude potvrđena optužnica u Hagu za ratne zločine.
  • 13.08.2020
Mustafa: DPK da povuče zakon za zaštitu vrednosti rata OVK

Uprkos činjenici da je Demokratski savez Kosova najavio da će podržati u prvom pretresu Nacrt zakona za zaštitu vrednosti rata OVK, predsednik te stranke Isa Mustafa smatra da je potrebno da DPK, koja je inicijator predloga, povuče ovaj nacrt zakona.

  • 13.08.2020
OEBS se pridružio kritikama Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK

Kritikama međunarodnih predstavnika na Kosovu povodom Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK, koji će se u prvom čitanju ponovo naći pred poslanicima u kosovskoj skupštini, pridružila se i misija OEBS-a na Kosovu.

  • 12.08.2020
Skupština inicira formiranje istražne komisije za hidroelektrane

Predsedništvo Skupštine Kosova preuzelo je inicijativu za formiranje parlamentarne istražne komisije koja bi istraživala moguće zloupotrebe u procesu izgradnje, licenciranja i rada hidroelektrana, piše Koha.

  • 12.08.2020