Vesti
Politika

Potpisan sporazum između Samoopredeljenja i DSK

Na jutros održanoj konferenciji za medije u holu Skupštine Кosova, Aljbin Кurti i Isa Mustafa su potvrdili da je potpisan sporazum između Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Кosova, javlja Gračanica online.
Potpisan sporazum između Samoopredeljenja i DSK
Kurti i Mustafa (Foto Kosova press)

„Кako smo samo jedan dan od sednice Skupštine Кosova na kojoj ćemo birati novu vladu, danas smo se sreli sa predsedavajućim DSК, profesorom Isom Mustafom. Sastali smo se i dogovorili da sutra na sednici Skupštine izaberimo novu vladu. Sporazum smo već potpisali i dogovorili smo sve, uključujući podelu odgovornosti u novoj vladi u kojoj ćemo zajednički upravljati “, rekao je Кurti, napomenuvši da će nova vlada imati 15 ministarstava, dva potpredsednika vlade i 33 zamenika ministara.

Mustafa je rekao da je potpisan sporazum u interesu građana.

„Postigli smo dogovor. Verujem da je to dobar posao, u interesu su promene koje se nužno moraju desiti u našoj zemlji. Istražili smo sve alternative i opcije. Ono što želimo u budućnosti je da ova vlada bude uspešna i da ispuni očekivanja građana“, rekao je Mustafa.Ostale vesti

Oko pola miliona evra za organizaciju i održavanje izbora na severu Kosova
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je kazao za Kohu da oko 500.000 evra koštaju priprema i održavanje vanrednih izbora u opštinama na severu Kosova koji su zakazani za 23. april.
  • 28.03.2023
Grčka pozdravlja dogovor iz Ohrida, ali ne menja stav o Kosovu
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu poručila je u Beogradu da stav Atine, u pogledu nepriznavanju nezavisnosti Kosova, ostaje nepromenjen i stabilan.
  • 28.03.2023
Konjufca sa Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

  • 28.03.2023
Kurti: Pritisnite Beograd, oni najbolje znaju taj jezik

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da EU i SAD treba da pojačaju pritisak na Beograd da prizna Kosovo, jer kako je naveo, "dokazano je da oni najbolje znaju taj jezik".

  • 28.03.2023
Petković i Bisljimi uskoro sa Lajčakom u Briselu

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je da će naredne nedelje u Briselu biti održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, na poziv specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka, kako bi se išlo napred i učinili prvi koraci ka implementaciji posle dogovora postignutog u Ohridu.

  • 28.03.2023
Vučić: Srbija će implementirati sve što je dogovoreno, težimo članstvu u EU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija teži ka članstvu u Evropskoj uniji, da će nastaviti reforme i raditi na unapređenju ljudskih prava, kao i da će "implementirati sve što je dogovoreno".
  • 28.03.2023