Vesti
Politika

Potpisan protokol o saradnji policija Kosova i Severne Makedonije

Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova i Severne Makedonije potpisali su Protokol o formiranju združene radne grupe radi suzbijanja bezbednosnih pretnji. Potpis na protokol stavili su direktor kosovske policije Rašit Kalaj i direktor policije Severne Makedonije Sašo Tasevki.
Potpisan protokol o saradnji policija Kosova i Severne Makedonije
Sa potpisivanja sporazuma (Foto Kljan Kosova)

Kako piše Kljan Kosova, ovaj protokol potpisan je u okviru sporazuma dveju vlada o saradnji policije.

Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Ekrem Mustafa rekao je da je potpisivanje ovog protokola nastavak veoma dobre saradnje koju Kosovo i Severna Makedonija imaju u oblasti bezbednosti.

"Kosovo i Makedonija doprinose povećanju sigurnosti za region. Obe zemlje postaju model saradnje koji bi trebalo dalje proširiti sa drugim zemljama“, naglasio je Mustafa.

Kako se navodi, zajednička radna grupa ima za cilj da poveća direktnu saradnju na uklanjanju različitih opasnosti po javni red i bezbednost, borbu protiv organizovanog kriminala, terorizma i prekograničnih zločina.Ostale vesti

Kurti i Đukanović razgovarali o dijalogu i pandemiji
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti danas je razgovarao telefonom sa predsednikom Crne Gore Milom Dukanovićem, gde je posebna tema razgovora bila dijalog sa Srbijom.
  • 26.05.2020
Tači neće na pregovore sa Lajčakom
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
  • 26.05.2020
Stručnjak za Balkan Bodo Veber ocenio je da okvir, koji su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske izložili za obnovu pregovora o sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine, predstavlja „značajan korak napred“.
  • 26.05.2020
Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020