Vesti
Politika

Poštom se glasa do 15. oktobra

Glasanje poštom na ovogodišnjim lokalnim izborima na Kosovu otpočelo je 15. septembra i trajaće do 15. oktobra.
Poštom se glasa do 15. oktobra
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Na glsačkom listiću za gradonačelnika, koji ima žuti okvir, tamo gde su navedena imena kandidata, potrebno je da glasači označe samo jednog kandidata.

Na glasačkom listiću za Skupštinu opštine, koji ima plavi okvir, na levoj strani glasači treba da označe samo jedan politički subjekt, a na desnoj strani samo jednog kandidata.

 

 

Glasački listići, brošura sa imenima političkih subjekata i kandidata i sve detaljne informacije se mogu pronaći OVDE.

Popunjeni glasački listići za glasanje putem pošte moraju stići u CIK do 15. oktobra 2021. godine.Ostale vesti

Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021
Kurti: Uskoro naplata struje na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju.
  • 25.11.2021
Gervala: Rat je ponovo pretnja Balkanu
"Moraju se preduzeti hrabri koraci protiv onih koji promovišu destabilizaciju susednih zemalja u regionu, kao što su Srbija i Rusija, delimično Kina, da bi se ublažila ova velika opasnost", rekla je ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala na sastanku Partnerske komisije na ministarskom nivou Američko-jadranske povelje (A5) koji se održava u Zagrebu.
  • 25.11.2021