Poslanik stranke Egipćana pristupio Samoopredeljenju

Poslanički klub pokreta Samoopredeljenje u sledećem sazivu kosovske skupštine imaće u svom sastavu i poslanika Partije Egipćana Eljberta Krasnićija, saopšteno je iz ovog pokreta.

Podeli ovaj članak sa:

Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti sa članovima predsedništva, razgovarao je u Prištini sa delegacijom stranke Egipćana predvođenom predsednikom Eljbertom Krasnićijem.

U saopštenju se navodi da su razgovarali o političkoj situaciji na Kosovu, sa posebnim naglaskom na nedavne izbore, na kojima su, kako se ističe, građani uveliko glasali za promene.

Takođe, razgovarali su i o situaciji u egipatskoj zajednici.

"Smatrajući blisku saradnju kao prioritet, dogovorili smo se da će budući poslanik Skupštine Kosova Eljbert Krasnić, biti deo parlamentarne grupe Samoopredeljenje, u sedmom zakonodavnom sazivu", dodaje se u saopštenju.

Mediji u Prištini saradnju dve stranke komentarišu kao prvi transfer nekog poslanika u redove Samoopredeljenja, stranke koja je osvojila najviše glasova na izborima 6. oktobra i čiji predsednik Aljbin Kurti pretenduje na mesto premijera.

Samoopredeljenje i Demokratski savez su u pregovorima o zajedničkom formiranju sledeće vlade. Za prostu većinu od 61 poslanika nedostaju im još tri člana kosovskog parlamenta.

Samoopredeljenje je u više navrata saopštilo da neće u koaliciju sa strankama iz takozvanog ratnog krila OVK-a, a u vladi neće ni Srpsku listu.

Ostala tri poslanika za prostu većinu mogu jedino da traže u drugim strankama nesrpskih manjinskih zajednica.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane