Vesti
Politika

Poslanik SPS Zvonimir Stević podneo ostavku

Poslanik Socijalističke partije Srbije Zvonimir Stević podneo je ostavku na poslaničku funkciju, nakon što je u medijima i na društvenim mrežama optužen da je za vreme sednice o Kosovu gledao "filmove za odrasle", saznaje agencija Beta u Skupštini.

Poslanik SPS Zvonimir Stević podneo ostavku
Zvonimir Stević (Foto Socijalistička partija Srbije)

Na društvenim mrežama je sinoć, neposredno nakon objavljivanja vesti da predsednik Aleksandar Vučić nije zadovoljan ponašanjem svojih kolaicionih partnera na zasedanju o Kosovu, objavljen snimak na kojem se vidi kako poslanik tokom rasprave o evropskom planu za Kosovo, gleda snimak eksplicitnog sadržaja.

Poslanik Zvonimir Stević (66) član je skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, i zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i zamenik člana Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Kako je Beta nezvanično saznala, Stević je podneo ostavku na funkciju poslanika.

Na početku današnje sednice, u skupštinskoj sali nije bilo poslanika SPS-a, ali su oni prisutni u skupštini i učestvovaće u radu.Ostale vesti

Dačić: Hitno zaustaviti Kurtija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je nakon sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti da su posebno analizirali stanje i situaciju na Kosovu i Metohiji koje je „sve teže“.

  • 02.04.2023
Sastao se Biro za koordinaciju rada službi bezbednosti, tema:

U Predsedništvu Srbije u toku je sednica Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, kojom predsedava sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ivica Dačić.

  • 02.04.2023
Suđenje Tačiju, Veseljiju, Krasnićiju i Seljimiju počinje u ponedeljak u Hagu

Suđenje četvorici bivših čelnika Oslobodilačke vojske Kosova, među kojima je i bivši kosovski predsednik Hašim Tači koji se terete za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti počeće u ponedeljak u Hagu.

  • 02.04.2023
Da li Srbija i Kosovo već primenjuju Ohridski sporazum?

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je da je dogovor koji je postignut između Kosova i Srbije u Ohridu već počeo da se primenjuje. Imajući u vidu da dokument koji su premijer Kosova i predsednik Srbije prihvatili i koji je dat na uvid javnosti osim načelnih, ne sadrži konkretne poteze koje bi obe strane trebalo da preduzmu, izjava ambasadora sadržinski je za najveći deo građana Srbije i Kosova „prazna“.

  • 02.04.2023
Svećlja: Paljenje automobila na severu pod orkestrom Beograda
Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja rekao je da je paljenje automobila sa ciljem izazivanja straha kod građana, teško krivično delo, kao i da je pod orkestrom Beograda.
  • 01.04.2023
Plakati u Leposaviću: Ko je Srpska lista?

Uoči početka kampanje za lokalne izbore u četiri srpske opštine na severu Kosova, u Leposaviću su danas osvanuli plakati sa pitanjem "Ko je Srpska lista?".

  • 01.04.2023