Vesti
Politika

Poslanica Manojlović traži poništenje odluke o razmeni zemljišta

Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Tatjana Manojlović pozvala je odbornike Skupštine opštine Gračanica i gradonačelnicu Ljiljanu Šubarić da ponište, kako je navela, vrlo štetnu odluku o razmeni nepokretne imovine između Opštine Gračanica i Redže Šošija.
Poslanica Manojlović traži poništenje odluke o razmeni zemljišta
Tatjana Manojlović (Printskrin Tviter@mantanja)

Ona je na konferecniji za novinare u holu Skupštine Srbije podsetila i da je pre četiri godine Opština Gračanica deo teritorije poklonila opštini Kosovo Polje.

“Tada je predsednik Srbije tvrdio da Srba tamo nema. Nije tačno da ih nema, ali ih je sve manje i manje, ali ih slične odluke destimulišu”.

“Zašto o ovome ćuti Srpska lista, ćerka firma SNS i zašto ćuti Kancelarija za Kosovo i Metohiju, o čemu se radi”, upitala je Manojlovićeva.

 

 

Navela je da se “slično dešava i u Štrpcu, već dugo, rekavši da Brezovica nije ostala samo bez breza, već i bez Srba.

“Nikla su čitava novoizgrađena stambena naselja turistička, ali u njima Srba nema”.

Manojlovićeva je podsetila da je manastiru Visoki Dečani vraćeno presudom kosovskog Ustavnog suda 24 hektara zemlje, ali da lokalne vlasti i nakon šest godina “odbijaju da ga uknjiže”.

“Kadrovi Srpske liste svojim štetnim odlukama čine da se ova neprijatna situacija razreši baš patriotski, na najjednostavniji način, tako što Srba na tom prostoru neće biti ili će ih biti sve manje i manje. Tačno i to je možda jedan od načina da se problem reši – nema Srba, nema ni problema”, rekla je Manojlovićeva

“Podsećam još jednom da ono što se desilo u Gračanici je opasan presedan. Nema nijednog valjanog atgumenta za to. Nezadovoljni građani iz Gračanice kažu ugušiće ih tišina”, zaključila je Tatjana Manojlović.Ostale vesti

Lajčak: Fokusirati se na široki plan
Specijalni izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak rekao je su da poslednjim sporazumom od 23. novembra okončani mali sporazumi i da će se strane fokusirati na širi plan.
  • 01.12.2022
Dačić: Formirati ZSO
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se nada da će Nemačka imati izbalansiran pristup i da će pružiti konstruktivnu podršku dijalogu Beograda i Prištine, sa težištem na primenu postojećih dogovora, pre svega na formiranju Zajednice srpskih opština, saopšteno je iz njegovog kabineta.
  • 01.12.2022
Vučić vređao Trajkovićevu i Rašića, ne ide u Tiranu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kritikovao odluku kosovskog premijera Aljbina Kurtija da za kosovskog ministra za zajednice i povratak imenuje Nenada Rašića. Vučić je Radu Trajković, koja je imenovana za Rašićevu savetnicu, kao i samog Rašića, nazvao "srpskim ološem sa dna kace", dok je Kurtiju dodelio epitet "terorističkog ološa".
  • 01.12.2022
Suroi: Bez značajnih promena
Tvrdilo se da će vreme izlečiti sve i da će zaraćene zemlje uspostaviti dobre odnose i postati članice Evropske unije, ali je prošlo 20 godina, a može proći još 20, pa da se značajne promene ne dogode u regionu, niti u odnosima sa EU, izjavio je Veton Suroi na Okruglom stolu "Regionalna saradnja kao mirovni projekat".
  • 01.12.2022
Eskobar: SAD neće preuzeti glavnu ulogu u dijalogu
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar izjavio je da nisu velike šanse da će SAD preuzeti glavnu ulogu u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.
  • 01.12.2022
Srpska lista se po drugi put oglasila danas povodom imenovanja Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak, ali i Rade Trajković na mesto njegove savetnice.
  • 01.12.2022