Vesti
Politika

Poslanica Manojlović traži poništenje odluke o razmeni zemljišta

Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Tatjana Manojlović pozvala je odbornike Skupštine opštine Gračanica i gradonačelnicu Ljiljanu Šubarić da ponište, kako je navela, vrlo štetnu odluku o razmeni nepokretne imovine između Opštine Gračanica i Redže Šošija.
Poslanica Manojlović traži poništenje odluke o razmeni zemljišta
Tatjana Manojlović (Printskrin Tviter@mantanja)

Ona je na konferecniji za novinare u holu Skupštine Srbije podsetila i da je pre četiri godine Opština Gračanica deo teritorije poklonila opštini Kosovo Polje.

“Tada je predsednik Srbije tvrdio da Srba tamo nema. Nije tačno da ih nema, ali ih je sve manje i manje, ali ih slične odluke destimulišu”.

“Zašto o ovome ćuti Srpska lista, ćerka firma SNS i zašto ćuti Kancelarija za Kosovo i Metohiju, o čemu se radi”, upitala je Manojlovićeva.

 

 

Navela je da se “slično dešava i u Štrpcu, već dugo, rekavši da Brezovica nije ostala samo bez breza, već i bez Srba.

“Nikla su čitava novoizgrađena stambena naselja turistička, ali u njima Srba nema”.

Manojlovićeva je podsetila da je manastiru Visoki Dečani vraćeno presudom kosovskog Ustavnog suda 24 hektara zemlje, ali da lokalne vlasti i nakon šest godina “odbijaju da ga uknjiže”.

“Kadrovi Srpske liste svojim štetnim odlukama čine da se ova neprijatna situacija razreši baš patriotski, na najjednostavniji način, tako što Srba na tom prostoru neće biti ili će ih biti sve manje i manje. Tačno i to je možda jedan od načina da se problem reši – nema Srba, nema ni problema”, rekla je Manojlovićeva

“Podsećam još jednom da ono što se desilo u Gračanici je opasan presedan. Nema nijednog valjanog atgumenta za to. Nezadovoljni građani iz Gračanice kažu ugušiće ih tišina”, zaključila je Tatjana Manojlović.Ostale vesti

Vučić: Svećlja isporučuje Kurtiju dnevnu dozu uhapšenih i ranjenih Srba
"Hoće da hapsi zbog odlaska na liturgiju u Gračanicu, a juri ljude zbog natpisa na majici i Kurtiju isporučuje dnevnu dozu ranjenih Srba", ovako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić opisao Dželjalja Svećlju, kosovskog ministra unutrašnjih poslova.
  • 22.09.2023
Kurti: Dali smo tri predloga, Srbija nijedan
Premijer Kosova Aljbin Kurti je nakon sastanka sa predsednikom Švajcarske Alenom Bersetom izjavio da smatra da je Vlada Kosova u pravu kada je dijalog sa Srbijom u pitanju i dodao da je "Priština iznela tri predloga, Srbija nijedan".
  • 22.09.2023
Hovenijer: Šokiran sam eksplozijama u mnogim delovima Kosova
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džefri Hovenijer je izrazio šok zbog, kako je napisao, eksplozija u mnogim delovima Kosova.
  • 22.09.2023
Abazović: Formiranje vlade prepustiti nekom drugom, ne treba isključiti izbore
Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da bi formiranje nove vlade trebalo prepustiti nekom drugom ako akteri koji se trenutno time bave nisu u mogućnosti da završe taj proces, navodeći da ne treba isključiti nove izbore.
  • 22.09.2023
Ugljanin: Srbi sa Kosova privilegovani, uključiti Bošnjake u briselske pregovore
Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ponovo je zatražio da se Bošnjaci "aktivno uključe" u pregovore o sporazumu za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova".
  • 22.09.2023
Vučić: Želimo jasan signal administracije SAD i EU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, tokom gostovanja u jutarnjem programu „Vejk ap Amerika“ na američkoj televiziji Njuzmaks, da se jako plaši eskalirajućih mera koje je nedavno preduzeo premijer Kosova Aljbin Kurti i poručio da Beograd očekuje „jasan signal“ administracije SAD i EU.
  • 22.09.2023