Vesti
Politika

Poseta Gorana Rakića Opštini Gračanica bez prisustva medija

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić posetio je danas Opštinu Gračanica gde je razgovarao sa predsednicom Ljiljanom Šubarić. Mediji nisu pozvani da isprate ovaj događaj.

Poseta Gorana Rakića Opštini Gračanica bez prisustva medija
Goran Rakić i Ljiljana Šubarić (Foto Opština Gračanica)

Uprkos jučerašnjem uveravanju novinara da su "vrata Opštine Gračanica uvek otvorena i da je lokalna samouprava, sa svog aspekta, spremna da medijima približi svoj rad i pruži informacije", danas se to nije dogodilo, a vrata opštine su za medije bila zatvorena.

Novinarskim redakcijama koje izveštavaju sa teritorije opštine Gračanice nije upućen poziv da proprate posetu ministra Rakića opštini čime, stiče se utisak, nova garnitura lokalne vlasti nastavlja sa praksom svojih prethodnika.

U saopštenju koje je posle sastanka dostavljeno medijima, piše da se predsednica Opštine Ljiljana Šubarić zahvalila Rakiću na pruženoj podršci, istakavši da će "svi zajedno raditi i težiti ostvarenju postavljenih ciljeva za dobrobit svih građana opštine Gračanica".

„Briga o građanima, ulaganje u zdravstvo, obrazovanje, sport i razvoj poljoprivrede biće prioriteti u budućem radu lokalne samouprave, sve to kako bi Gračanicu učinili boljim mestom za život“, kazala je predsednica Šubarić.

Dodaje se da je Rakić istakao da je uveren da će posvećenost novog rukovodstva doprineti da građani opštine Gračanica žive bolje i kvalitetnije. Naglasio je da će da će Šubarić u tom smislu imati podršku Ministarstva za povratak i zajednice.

„Sve što budemo radili to će biti u saradnji sa Opštinom, zajednički ćemo raditi na mapiranju i definisanju prioriteta u cilju poboljšanja uslova života stanovnika ove opštine“, istakao je Rakić.

Ljiljani Šubarić ovo je prvi zvanični susret sa nekim zvaničnikom sa centralne vlasti od pruzimanja dužnosti, podsećaju iz Opštine Gračanica.

 Uručeni ključevi nove kuće porodici Krstić iz Gornje Gušterice

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je nakon razgovara sa predsednicom opštine Gračanica Ljiljanom Šubarić, porodici Dragana Krstića u Gornjoj Gušterici uručio ključeve nove kuće. Ni na ovaj događaj naša redakcija nije pozvana, iako je nakon pisanja RTV Kim o stambenim problemima porodice ovo ministarstvo reagovalo.

“Porodici Кrstić čestitam na novoj kući i poručujem da ćemo i dalje brinuti ne samo o njima nego o svakoj porodici na ovim prostorima koja živi u teškim i nehumanim uslovima”, poručio je Rakić.

Da je podrška Ministarstva za zajednice i povratak i ministra Gorana Rakića i te kako važna u nameri da srpski narod na ovim prostorima živi bolje, potvrdila je i gradonačelnica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

„Svaka podrška Ministarstva za zajednice i povratak na terenu je više nego značajna za naše građane i našu opštinu. Ove je najbolji mogući model saradnje naše opštine i Ministarstva, a na dobrobit građana. Ovakvi projekti i akcije najkonkretnije doprinose primarnom cilju naše politike, a to je boljitak i opstanak našeg naroda u Gračanici".

Izgradnja kuće porodici Krstić počela je sredinom septembra.Ostale vesti

Rama u UN: Srbija da prizna Kosovo
Premijer Albanije Edi Rama je tokom govora na Generalnoj skupštini Organizacije Ujedinjenih nacija rekao da će Albanija nastaviti da podržava Kosovo i da će Srbija morati da ga prizna kao nezavisnu republiku.
  • 25.09.2022
SSP: Potpisivanjem Plana konsultacija sa Rusijom, narušena pozicija Srbije oko Kosova
Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je potpisivanjem "plana konsultacija" sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije, narušena pozicija Srbije u vezi s pitanjem Kosova i Metohije.
  • 24.09.2022
Brnabić posetila porodicu Nikole Nedeljkovića
Premijerka Srbije Ana Brnabić posetila je porodicu Nikole Nedeljkovića, mladića koga je Kosovska policija uhapsila priikom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu i koji je osuđen na osam meseci zatvora.
  • 24.09.2022
Suniog: Krajnje vreme da se sprovede odluka o Visokim Dečanima
Šef Kancelarije Evropske unije na Kosovu Tomaš Suniog poručio je da je krajnje vreme da privremene institucije u Prištini sprovedu odluku suda o vraćanju zemljišta manastiru Visoki Dečani, prenosi Albanijan post.
  • 24.09.2022
Osmani na sastanku sa Grinfild: Srbija opstruiše dijalog

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, u pratnji ministarke spoljnih poslova Donike Gervale, sastala se sa šeficom misije SAD-a u Njujorku Lindom Tomas Grinfild sa kojom je razgovarala o dešavanjima u regionu, ali i o posledicama rata u Ukrajini.

  • 24.09.2022
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i predsednik Srbije Aleksandar Vučić saglasili su se u Njujorku o potrebi da Priština hitno ispuni obaveze, uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu, izvestila je agencija TASS.
  • 24.09.2022