Vesti
Politika

Poseta Gorana Rakića Opštini Gračanica bez prisustva medija

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić posetio je danas Opštinu Gračanica gde je razgovarao sa predsednicom Ljiljanom Šubarić. Mediji nisu pozvani da isprate ovaj događaj.

Poseta Gorana Rakića Opštini Gračanica bez prisustva medija
Goran Rakić i Ljiljana Šubarić (Foto Opština Gračanica)

Uprkos jučerašnjem uveravanju novinara da su "vrata Opštine Gračanica uvek otvorena i da je lokalna samouprava, sa svog aspekta, spremna da medijima približi svoj rad i pruži informacije", danas se to nije dogodilo, a vrata opštine su za medije bila zatvorena.

Novinarskim redakcijama koje izveštavaju sa teritorije opštine Gračanice nije upućen poziv da proprate posetu ministra Rakića opštini čime, stiče se utisak, nova garnitura lokalne vlasti nastavlja sa praksom svojih prethodnika.

U saopštenju koje je posle sastanka dostavljeno medijima, piše da se predsednica Opštine Ljiljana Šubarić zahvalila Rakiću na pruženoj podršci, istakavši da će "svi zajedno raditi i težiti ostvarenju postavljenih ciljeva za dobrobit svih građana opštine Gračanica".

„Briga o građanima, ulaganje u zdravstvo, obrazovanje, sport i razvoj poljoprivrede biće prioriteti u budućem radu lokalne samouprave, sve to kako bi Gračanicu učinili boljim mestom za život“, kazala je predsednica Šubarić.

Dodaje se da je Rakić istakao da je uveren da će posvećenost novog rukovodstva doprineti da građani opštine Gračanica žive bolje i kvalitetnije. Naglasio je da će da će Šubarić u tom smislu imati podršku Ministarstva za povratak i zajednice.

„Sve što budemo radili to će biti u saradnji sa Opštinom, zajednički ćemo raditi na mapiranju i definisanju prioriteta u cilju poboljšanja uslova života stanovnika ove opštine“, istakao je Rakić.

Ljiljani Šubarić ovo je prvi zvanični susret sa nekim zvaničnikom sa centralne vlasti od pruzimanja dužnosti, podsećaju iz Opštine Gračanica.

 Uručeni ključevi nove kuće porodici Krstić iz Gornje Gušterice

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je nakon razgovara sa predsednicom opštine Gračanica Ljiljanom Šubarić, porodici Dragana Krstića u Gornjoj Gušterici uručio ključeve nove kuće. Ni na ovaj događaj naša redakcija nije pozvana, iako je nakon pisanja RTV Kim o stambenim problemima porodice ovo ministarstvo reagovalo.

“Porodici Кrstić čestitam na novoj kući i poručujem da ćemo i dalje brinuti ne samo o njima nego o svakoj porodici na ovim prostorima koja živi u teškim i nehumanim uslovima”, poručio je Rakić.

Da je podrška Ministarstva za zajednice i povratak i ministra Gorana Rakića i te kako važna u nameri da srpski narod na ovim prostorima živi bolje, potvrdila je i gradonačelnica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

„Svaka podrška Ministarstva za zajednice i povratak na terenu je više nego značajna za naše građane i našu opštinu. Ove je najbolji mogući model saradnje naše opštine i Ministarstva, a na dobrobit građana. Ovakvi projekti i akcije najkonkretnije doprinose primarnom cilju naše politike, a to je boljitak i opstanak našeg naroda u Gračanici".

Izgradnja kuće porodici Krstić počela je sredinom septembra.Ostale vesti

Kurti: Prvo obostrano priznanje pa ZSO

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je formiranje Zajednice srpskih opština moguće, ali nakon postignutog sporazuma s Beogradom o obostranom priznanju.

  • 04.02.2023
Ugljanin i Kamberi kod Kurtija, traže reciprocitet sa pravima Srba na Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti primio je predstavnike bošnjačke i albanske zajednice, koji žive u Srbiji, a koji su zatražili reciprocitet u pravima koje imaju Srbi na Kosovu.
  • 04.02.2023
KM: Uklanjaju se obeležja Novog DSS sa sedišta stranke

Sa izloga sedišta Opštinskog odbora Novog DSS-a u Kosovskoj Mitrovici uklanjaju se stranačka obeležja.

  • 04.02.2023
Đilas za konsenzus o Kosovu: Dogovor ne produžava vlast Vučića
Postizanje dogovora oko Kosova i približavanje Evropskoj uniji (EU) ne produžavaju trajanje vlasti Aleksandra Vučića, već ih naprotiv skraćuju, ocenio je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas.
  • 04.02.2023
Zabranjena prodaja jestivog ulja iz Srbije na Kosovu

Tržišna inspekcija kosovskog ministarstva trgovine zabranila je privrednom dobavljaču da na Kosovu prodaje jestivo ulje iz Srbije, naloživši da taj proizvod povuče iz prodaje u roku od 15 dana. Nisu saopštili o kolikoj se količini radi, niti koji je dobavljač u pitanju.

  • 04.02.2023
"Moramo reći da je ZSO deo sistema Republike Kosovo, a zalaganje Vučića da se formira ZSO je u stvari puštanje niz vodu kosovskih Srba", kazao je u emisiji "Dogovor!?" Momčilo Trajković iz SNF-a. Aleksandar Rapajić, predstavnik civilnog društva sa severa ističe da ukoliko buduća ZSO ne bude funkcionalna, odnosno ne zaštiti Srbe od centralnih institucija u Prištini, onda ne treba ni da bude formirana. Milija Biševac ističe da građani ni posle deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma ne znaju šta je ZSO.
  • 04.02.2023