Vesti
Politika

Poseta Gorana Rakića Opštini Gračanica bez prisustva medija

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić posetio je danas Opštinu Gračanica gde je razgovarao sa predsednicom Ljiljanom Šubarić. Mediji nisu pozvani da isprate ovaj događaj.

Poseta Gorana Rakića Opštini Gračanica bez prisustva medija
Goran Rakić i Ljiljana Šubarić (Foto Opština Gračanica)

Uprkos jučerašnjem uveravanju novinara da su "vrata Opštine Gračanica uvek otvorena i da je lokalna samouprava, sa svog aspekta, spremna da medijima približi svoj rad i pruži informacije", danas se to nije dogodilo, a vrata opštine su za medije bila zatvorena.

Novinarskim redakcijama koje izveštavaju sa teritorije opštine Gračanice nije upućen poziv da proprate posetu ministra Rakića opštini čime, stiče se utisak, nova garnitura lokalne vlasti nastavlja sa praksom svojih prethodnika.

U saopštenju koje je posle sastanka dostavljeno medijima, piše da se predsednica Opštine Ljiljana Šubarić zahvalila Rakiću na pruženoj podršci, istakavši da će "svi zajedno raditi i težiti ostvarenju postavljenih ciljeva za dobrobit svih građana opštine Gračanica".

„Briga o građanima, ulaganje u zdravstvo, obrazovanje, sport i razvoj poljoprivrede biće prioriteti u budućem radu lokalne samouprave, sve to kako bi Gračanicu učinili boljim mestom za život“, kazala je predsednica Šubarić.

Dodaje se da je Rakić istakao da je uveren da će posvećenost novog rukovodstva doprineti da građani opštine Gračanica žive bolje i kvalitetnije. Naglasio je da će da će Šubarić u tom smislu imati podršku Ministarstva za povratak i zajednice.

„Sve što budemo radili to će biti u saradnji sa Opštinom, zajednički ćemo raditi na mapiranju i definisanju prioriteta u cilju poboljšanja uslova života stanovnika ove opštine“, istakao je Rakić.

Ljiljani Šubarić ovo je prvi zvanični susret sa nekim zvaničnikom sa centralne vlasti od pruzimanja dužnosti, podsećaju iz Opštine Gračanica.

 Uručeni ključevi nove kuće porodici Krstić iz Gornje Gušterice

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je nakon razgovara sa predsednicom opštine Gračanica Ljiljanom Šubarić, porodici Dragana Krstića u Gornjoj Gušterici uručio ključeve nove kuće. Ni na ovaj događaj naša redakcija nije pozvana, iako je nakon pisanja RTV Kim o stambenim problemima porodice ovo ministarstvo reagovalo.

“Porodici Кrstić čestitam na novoj kući i poručujem da ćemo i dalje brinuti ne samo o njima nego o svakoj porodici na ovim prostorima koja živi u teškim i nehumanim uslovima”, poručio je Rakić.

Da je podrška Ministarstva za zajednice i povratak i ministra Gorana Rakića i te kako važna u nameri da srpski narod na ovim prostorima živi bolje, potvrdila je i gradonačelnica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

„Svaka podrška Ministarstva za zajednice i povratak na terenu je više nego značajna za naše građane i našu opštinu. Ove je najbolji mogući model saradnje naše opštine i Ministarstva, a na dobrobit građana. Ovakvi projekti i akcije najkonkretnije doprinose primarnom cilju naše politike, a to je boljitak i opstanak našeg naroda u Gračanici".

Izgradnja kuće porodici Krstić počela je sredinom septembra.Ostale vesti

Vučić: Svećlja isporučuje Kurtiju dnevnu dozu uhapšenih i ranjenih Srba
"Hoće da hapsi zbog odlaska na liturgiju u Gračanicu, a juri ljude zbog natpisa na majici i Kurtiju isporučuje dnevnu dozu ranjenih Srba", ovako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić opisao Dželjalja Svećlju, kosovskog ministra unutrašnjih poslova.
  • 22.09.2023
Kurti: Dali smo tri predloga, Srbija nijedan
Premijer Kosova Aljbin Kurti je nakon sastanka sa predsednikom Švajcarske Alenom Bersetom izjavio da smatra da je Vlada Kosova u pravu kada je dijalog sa Srbijom u pitanju i dodao da je "Priština iznela tri predloga, Srbija nijedan".
  • 22.09.2023
Hovenijer: Šokiran sam eksplozijama u mnogim delovima Kosova
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džefri Hovenijer je izrazio šok zbog, kako je napisao, eksplozija u mnogim delovima Kosova.
  • 22.09.2023
Abazović: Formiranje vlade prepustiti nekom drugom, ne treba isključiti izbore
Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da bi formiranje nove vlade trebalo prepustiti nekom drugom ako akteri koji se trenutno time bave nisu u mogućnosti da završe taj proces, navodeći da ne treba isključiti nove izbore.
  • 22.09.2023
Ugljanin: Srbi sa Kosova privilegovani, uključiti Bošnjake u briselske pregovore
Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ponovo je zatražio da se Bošnjaci "aktivno uključe" u pregovore o sporazumu za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova".
  • 22.09.2023
Vučić: Želimo jasan signal administracije SAD i EU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, tokom gostovanja u jutarnjem programu „Vejk ap Amerika“ na američkoj televiziji Njuzmaks, da se jako plaši eskalirajućih mera koje je nedavno preduzeo premijer Kosova Aljbin Kurti i poručio da Beograd očekuje „jasan signal“ administracije SAD i EU.
  • 22.09.2023