Vesti
Politika

Poseta Gorana Rakića Opštini Gračanica bez prisustva medija

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić posetio je danas Opštinu Gračanica gde je razgovarao sa predsednicom Ljiljanom Šubarić. Mediji nisu pozvani da isprate ovaj događaj.

Poseta Gorana Rakića Opštini Gračanica bez prisustva medija
Goran Rakić i Ljiljana Šubarić (Foto Opština Gračanica)

Uprkos jučerašnjem uveravanju novinara da su "vrata Opštine Gračanica uvek otvorena i da je lokalna samouprava, sa svog aspekta, spremna da medijima približi svoj rad i pruži informacije", danas se to nije dogodilo, a vrata opštine su za medije bila zatvorena.

Novinarskim redakcijama koje izveštavaju sa teritorije opštine Gračanice nije upućen poziv da proprate posetu ministra Rakića opštini čime, stiče se utisak, nova garnitura lokalne vlasti nastavlja sa praksom svojih prethodnika.

U saopštenju koje je posle sastanka dostavljeno medijima, piše da se predsednica Opštine Ljiljana Šubarić zahvalila Rakiću na pruženoj podršci, istakavši da će "svi zajedno raditi i težiti ostvarenju postavljenih ciljeva za dobrobit svih građana opštine Gračanica".

„Briga o građanima, ulaganje u zdravstvo, obrazovanje, sport i razvoj poljoprivrede biće prioriteti u budućem radu lokalne samouprave, sve to kako bi Gračanicu učinili boljim mestom za život“, kazala je predsednica Šubarić.

Dodaje se da je Rakić istakao da je uveren da će posvećenost novog rukovodstva doprineti da građani opštine Gračanica žive bolje i kvalitetnije. Naglasio je da će da će Šubarić u tom smislu imati podršku Ministarstva za povratak i zajednice.

„Sve što budemo radili to će biti u saradnji sa Opštinom, zajednički ćemo raditi na mapiranju i definisanju prioriteta u cilju poboljšanja uslova života stanovnika ove opštine“, istakao je Rakić.

Ljiljani Šubarić ovo je prvi zvanični susret sa nekim zvaničnikom sa centralne vlasti od pruzimanja dužnosti, podsećaju iz Opštine Gračanica.

 Uručeni ključevi nove kuće porodici Krstić iz Gornje Gušterice

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je nakon razgovara sa predsednicom opštine Gračanica Ljiljanom Šubarić, porodici Dragana Krstića u Gornjoj Gušterici uručio ključeve nove kuće. Ni na ovaj događaj naša redakcija nije pozvana, iako je nakon pisanja RTV Kim o stambenim problemima porodice ovo ministarstvo reagovalo.

“Porodici Кrstić čestitam na novoj kući i poručujem da ćemo i dalje brinuti ne samo o njima nego o svakoj porodici na ovim prostorima koja živi u teškim i nehumanim uslovima”, poručio je Rakić.

Da je podrška Ministarstva za zajednice i povratak i ministra Gorana Rakića i te kako važna u nameri da srpski narod na ovim prostorima živi bolje, potvrdila je i gradonačelnica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

„Svaka podrška Ministarstva za zajednice i povratak na terenu je više nego značajna za naše građane i našu opštinu. Ove je najbolji mogući model saradnje naše opštine i Ministarstva, a na dobrobit građana. Ovakvi projekti i akcije najkonkretnije doprinose primarnom cilju naše politike, a to je boljitak i opstanak našeg naroda u Gračanici".

Izgradnja kuće porodici Krstić počela je sredinom septembra.Ostale vesti

U Briselu nastavljen dijalog Beograda i Prištine o registarskim tablicama
U Briselu je održan sastanak Radne grupe eksperata Beograda i Prištine, koja bi trebalo da nađe obostrano prihvatljivo rešenje za spor oko registarskih tablica, naveo je na Tviteru specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 28.01.2022
Vučić sa evroparlamentarcima: Srbi sa KiM se suočavaju sa poteškoćama
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu poslanicima Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i bivšim poslanicima Knutom Flekenštajnom i Eduardom Kukanom.
  • 28.01.2022
Aljiu u Preševu: Kosovo ima obavezu da vrati dobro braći
Vlasti Srbije dozvolile su kosovskom ministru životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Ljiburnu Aljiju zvaničnu posetu Preševu. On je na zajedničkoj konferenciji za medije koju je održao sa gradonačelnicom Preševa Arditom Sinani rekao da su građani te opštine, ali i Bujanovca i Medveđe, uvek doprinosili Kosovu, pa i u ratu.
  • 28.01.2022
Petković u Nemačkoj o Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je u Berlinu sa zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova i preneo im stavove Beograda o potrebi dosledne primene ranije postignutih sporazuma sa Prištinom.
  • 28.01.2022
’’Održavanje izbora na Kosovu zavisi od međunarodne zajednice’’
Kosovski zvaničnici poručuju da će lokalni Srbi svoje pravo glasa na srpskim aprilskim izborima moći na teritoriji Kosova da iskoriste jedino putem pošte ili u Kancelariji za vezu Srbije u Prištini. Najavljeni dolazak specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i sprecijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara imaće presudan uticaj na to hoće li kosovske vlasti ipak dozvoliti održavanje izbora ili će ostati pri svom stavu, smatraju sagovornici RTV Kim.
  • 28.01.2022
Eskobar Prištini: Poštujte odluku suda u vezi sa Dečanima
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar poručio je vlastima u Prištini da sprovedu odluku Ustavnog suda za upisivanje u katastar zemljišta manastira Visoki Dečani.
  • 28.01.2022