Vesti
Politika

Popović: Žalosno je što se opet susrećemo sa takvim stvarima

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović kazao je i izjavi za RTV Kim da nije slučajno što se ispisivanje grafita na pomoćnom objektu OŠ “Miladin Mitić” u Preocu desilo dan nakon proslave 12. godišnjice od samoproglašenja nezavisnosti Kosova.
Popović: Žalosno je što se opet susrećemo sa takvim stvarima
Srđan Popović (Foto Kim)

Predsendik Opštine Srđan Popović osudio je ispisivanje grafita na pomoćnom objektu OŠ “Miladin Mitić” u Preocu. “Žalosno je što se opet susrećemo sa takvim stvarima”, kazao je Popović.

“Imali smo prilike da vidimo da se to radilo i u Ugljaru, Suvom Dolu, Lipljanu, Donjoj Brnjici. Nažalost, do sada nijedan od počinilaca nije pronađen što je u mnogome doprinelo ovakvoj situaciji. I sigurno da danas ljudi koji rade takve stvari misle da to može da prođe nekažnjeno, ne računajući na to koliko nemira takve stvari unesu u sam narod”, kazao je Popović.

Popović je takođe kazao da nije slučajno što se to desilo dan nakon proslave godišnjice od samoproglašenja nezavisnosti Kosova.

“Juče smo mogli da čujemo poruke koje svakako nisu bile poruke mira i suživota, već je bilo dosta poruka i reči koje su veličale prošlost, odnosno borbu OVK”, istakao je Popović.

Popović je u jutarnjim časovima zajedno sa direktorom OŠ “Miladin Mitić” Ljubišom Karadžićem obišao mesto gde su grafiti ispisani.Ostale vesti

Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020