Vesti
Politika

Popović: Srbi su odredili svoju budućnost

Izlaskom i glasom za Srpsku listu, Srbi su jasno odredili svoju budućnost, rekao je dan nakon kosovskih parlamentarnih izbora Srđan Popović.
Popović: Srbi su odredili svoju budućnost
Srđan Popović (Foto Kim)

Kandidat za poslanika ispred Srpske liste Srđan Popović kaže da je dobro to što su Srbi u velikom broju izašli na izbore.

"Mislim da su samim izlaskom i glasom za Srpsku listu jasno odredili svoju budućnost", kaže Popović.

Ističe da sada treba sačekati da Centralna izborna komisija potvrdi i zvanično rezultate izbora, a u Srpskoj listi očekuju da dobiju svih deset zagarantovanih mesta.

Popović navodi da će u narednom periodu prioritet svih prioriteta za srpske predstavnike biti formiranje Zajednice srpskih opština.

"Probaćemo da radimo na tome da se zakoni o imovini, strateškim investicima i Trepči povuku i da ih u nekom narednom periodu učinimo povoljnijim za srpsku zajednicu", rekao je Popović.

Na pitanje da li će biti protiv formiranja vojske Kosova, Popović kaže da će Srpska lista uraditi sve ono što su pričali u kampanji.Ostale vesti

Hoti otputovao u Brisel, sutra sastanak sa Vučićem
Kosovski premijer Avdulah Hoti otputovao je u Brisel na prvi sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojim međunarodna zajednica nastoji da obnovi dijalog Beograda i Prištine.
  • 15.07.2020
Jakšić: Pregovori u Briselu neće doneti ništa dobro Srbima na Kosovu
Bivši odbornik u SO Severna Mitrovica i član GI SDP Oliver Ivanović, Marko Jakšić kaže da od nastavka dijaloga Beograda i Prištine u četvrtak u Briselu ne očekuje ništa pozitivno i dobro za Srbe na Kosovu.
  • 14.07.2020
Završen drugi dan ispitivanja Tačija, nastavak u sredu
Posle šest sati okončan je drugi dan saslušavanja predsednika Kosova Hašima Tačija pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu.
  • 14.07.2020
Ambasada Velike Britanije pozdravlja nastavak dijaloga

Britanska ambasada u Prištini pozdravila je nastavak dijaloga između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije.

  • 14.07.2020
Samardžić: Vučić ponovo ide bez strategije u Brisel
Predsednik Državotvornog pokreta Srbije Slobodan Samardžić ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa Kosovom "još 2014. godine" prihvatio obavezu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa na osnovu "pravno obavezujućeg sporazuma", kao i da na nove pregovore ponovo ide bez državne strategije i bez ijednog zahteva Srbije.
  • 14.07.2020
Šef diplomatije EU Žosep Borelj obavestio je ministre spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine izrazivši očekivanje da će naredni sastanak u okviru dijaloga, planiran za četvrtak 16. jula u Briselu, dovesti do "važnog iskoraka u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine".
  • 13.07.2020