Popović: Prekinuti pregovore ako Priština ne odustane od vojske

Ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović smatra da Beograd treba da prekine sve dalje pregovore sa Prištinom ukoliko ona ne odustane od procesa formiranja vojske.

Podeli ovaj članak sa:
  • Nenad Popović (Foto alchetron.com)

Popović je naveo da, nakon poslednjih odluka kosovske skupštine o formiranju tzv. vojske, Srbija treba da zahteva od "zapadnih sponzora lažne države Kosovo – da nateraju svoje štićenike da hitno stave van snage takvu odluku, jer će u suprotnom Srbija prekinuti sve dalje pregovore sa separatistima na Kosovu", saopšteno je iz SNP.

Prema Popovićevim rečima, ova odluka je "poslednji ekser u sanduk" Briselskih sporazuma koji se vode pod okriljem Evropske unije.

"Posle ovakvih koraka Prištine, Srbija treba da preispita dalje sprovođenje dogovora koji su doneti u okviru Briselskih sporazuma, jer je sada jasno da su ti dogovori ništavni pred silom terorista iz Prištine i njihovih zapadnih zaštitnika", ukazuje Popović.

Smatra da Srbija kao odgovorna država mora jasno da stavi do znanja svima da neće dopustiti dalja poniženja i da će preduzeti sve mere da zaštiti svoje državne i nacionalne interese.

"Jasno je da Srbija u ovom trenutku mora još snažnije i čvršće da sarađuje sa našim saveznikom Rusijom po pitanju Kosova, kako bi se u narednom periodu sprečilo ukidanje Unmika i formiranje takozvane Vojske Kosova, kao i da bi se obezbedilo poštovanje Rezolucije 1244 i sačuvala bezbednost Srba u južnoj srpskoj pokrajini", istakao je Popović.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane