Vesti
Politika

Popović: Očekujemo pobedu Vučića

Načelnik Kosovskog okruga Srđan Popović kazao je nakon glasanja na biračkom mestu u Kuršumliji da očekuje pobedu lidera SNS-a Aleksandra Vučića.
Popović: Očekujemo pobedu Vučića
Srđan Popović (Foto Kim)

"Očekujemo da će pobediti politika našega predsednika Aleksandra Vučića. Samo ovaj masovan izlazak građana je rezultat njegovog rada i rada Srpske napredne stranke. Ono što želim da istaknem je da je pobedila politika ulaganja, investicija, ekonomskog razvoja, politika mira i stabilnosti".

Kazao je da Srbi sa Kosova i Metohije najbolje znaju šta znači mir i stabilnost.

"Znamo da samo u miru možemo da gradimo i stvaramo i koliko nam je preko potrebna stabilnost, ne samo na prostoru Kosova i Metohije nego i u regionu. Bitno je da mi Srbi na KiM radimo na slozi, da složno radimo na rešavanju naših problema koji se tiču nacionalnog interesa i da Srbi ostanu i opstanu na ovim prostorima", kazao je Popović.Ostale vesti

London pozvao Prištinu da ukloni specijalce sa severa Kosova
London poziva vladu Kosova da ukloni specijalne policijske jedinice iz opština na severu, a da novoizabrani gradonačelnici obavljaju dužnost sa alternativnih lokacija, rekao je ministar spoljnih poslova Endru Mičel u britanskom parlamentu.
  • 06.06.2023
Lajčak i Ekobar: Deeskalacija situacije, hitni izbori i povratak dijalogu

"Nažalost, vratili smo se u Prištinu da se bavimo situacijom na severu, umesto normalizacijom odnosa, i to nije dobra vest. Ovde smo u ime EU i SAD zajedno sa mojim kolegom i prijateljem Gabrijelom (Eskobarom) da pomognemo da se pronađe rešenje za situaciju na severu. Predstavili smo predlog u ime međunarodne zajednice koji sadrži tri elementa, prvo - deeskalaciju situacije na terenu, drugo - brzo nove izbore na severu, i treće - povratak dijalogu i procesu normalizacije", rekao je specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

  • 05.06.2023
Lajčak i Eskobar u Prištini
Specijalni izaslanici EU i SAD Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar stigli su u zgradu Vlade Kosova u Prištini.
  • 05.06.2023
Slađana Pantović imenovana za potpredsednicu opštine Zvečan
Slađana Pantović imenovana je danas za potpredsednicu opštine Zvečan. Odluku je potpisao gradonačelnik  Iljir Peci.
  • 05.06.2023
Turski specijalci stigli na Kosovo u pomoć KFOR-u
Pripadnici turskog bataljona komandosa, čije je slanje zatražio NATO, stigao je na Kosovo zbog nedavnog pogoršanja bezbednosne situacije, javila je agencija Asošiejted pres.
  • 05.06.2023
Stano: EU spremna da sazove susret Vučića i Kurtija ako se smanji napetost na Kosovu
Evropska unija (EU) je spremna da sazove sastanak lidera Srbije i Kosova pod uslovom da se učine opipljivi koraci na smanjivanju zaoštravanja na Kosovu.
  • 05.06.2023