Vesti
Politika

Popović: Nezaposlenost i prodaja imovine najveći problemi

Srpska lista je održala predizborni skup u Ugljaru. Stanovnicima ovog sela deljen je promotivni materijal i ukratko predstavljen program ove stranke.
Popović: Nezaposlenost i prodaja imovine najveći problemi
Štand Srpske liste u Ugljaru (Foto Kim)

Kandidat za gradonačelnika Gračanice Srđan Popović razgovarao je sa meštanima Ugljara o problemima sa kojima se suočavaju.

On je, obraćajući se medijima, kazao da će sa svojim timom tokom predizborne kampanje obilći sva sela na teritoriji ove lokalne samouoprave.

"Ovde je kao i svuda, veliki problemi su nezaposlenost i prodaja imovine. Videćemo kako ćemo u budućnosti te probleme rešiti. Gračanica nije tako veliko i mesto i uglavnom svi znamo koji su problemi. Pokušaćemo meštanima da objasnimo kako ćemo da rešavamo one probleme sa kojima smo već upoznati", kazao je Popović u Ugljaru.

Kandidat za odbornika ispred Srpske liste Nebojša Marković naveo je da prioritet jedne lokalne samouprave mora biti rešavanje problema nezaposlenosti.

"Mora opština više da obrati pažnju na mlade, da se pronađu sredstva za njihov bolji život. Ukoliko nam mladi odlaze, onda mi nemamo šta da tražimo ovde", kazao je Marković.

Popović je ovom prilikom pozvao meštane da 22. oktobra u što većem broju izađu na birališta.Ostale vesti

Oko pola miliona evra za organizaciju i održavanje izbora na severu Kosova
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je kazao za Kohu da oko 500.000 evra koštaju priprema i održavanje vanrednih izbora u opštinama na severu Kosova koji su zakazani za 23. april.
  • 28.03.2023
Grčka pozdravlja dogovor iz Ohrida, ali ne menja stav o Kosovu
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu poručila je u Beogradu da stav Atine, u pogledu nepriznavanju nezavisnosti Kosova, ostaje nepromenjen i stabilan.
  • 28.03.2023
Konjufca sa Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

  • 28.03.2023
Kurti: Pritisnite Beograd, oni najbolje znaju taj jezik

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da EU i SAD treba da pojačaju pritisak na Beograd da prizna Kosovo, jer kako je naveo, "dokazano je da oni najbolje znaju taj jezik".

  • 28.03.2023
Petković i Bisljimi uskoro sa Lajčakom u Briselu

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je da će naredne nedelje u Briselu biti održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, na poziv specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka, kako bi se išlo napred i učinili prvi koraci ka implementaciji posle dogovora postignutog u Ohridu.

  • 28.03.2023
Vučić: Srbija će implementirati sve što je dogovoreno, težimo članstvu u EU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija teži ka članstvu u Evropskoj uniji, da će nastaviti reforme i raditi na unapređenju ljudskih prava, kao i da će "implementirati sve što je dogovoreno".
  • 28.03.2023